základní část, 19. kolo
06.12.2019 19:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Slavia v Liberci zvítězila bez velkých problémů

Brzy vedli, soupeře kromě krátké pasáže na začátku druhé půle přehrávali. Bez potíží dokázali fotbalisté Slavie uspět v Liberci, a to i přes Součkovu neproměněnou penaltu. Góly se o to postarali Škoda, Traoré a Ševčík.

Hned z první větší příležitosti sešívaní udeřili. Na pravé straně odvedl skvělou práci Olayinka, který si míč vyměnil se Stanciuem. Ten se jal od brankové čáry a našel přesně hlavu Milana Škody, který nechytatelnou ranou rozvlnil síť a do mety sta ligových gólů jej dělí již pouze osm branek.

Brzy mohlo být vedení dvojnásobné, první Bořilův pokus ale zblokoval Kačaraba, druhý skončil v rukavicích Nguyena. Ten se vyšvihl i proti Škodovi, který po perfektním pasu zakončoval gólmanovi tváří v tvář. Naopak problémy měl na druhé straně Kolář, který málem namazal Malinskému.

A tak podruhé zavěsili sešívaní. Olayinkův centr sklepnul Škoda hlavou na velké vápno, kam nabíhal Ibrahim Traoré a utaženou přízemní střelou k tyči překonal Nguyena. Přidat další zásah mohl Stanciu, ovšem solidní příležitosti nevyužil a mezi tři tyče svůj pokus nenamířil. Znovu se pak musel předvést Kolář, nejprve proti unikajícímu Malinskému, poté téhož hráče vychytal z úhlu.

Nedlouho poté si ve vlastní šestnáctce hodně nešikovně počínal Kačaraba, který poslal k zemi Bořila. Sudí nejprve nechal plynout hru dál, avšak po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. Ten však Tomáš Souček neproměnil. Do šaten mohl ještě dvakrát vstřelit kontaktní gól Mara, ani ze hry, ani z přímého kopu ale bránu netrefil.

Po pauze si oba gólmani připsali zákrok z kategorie snadnějších. Nguyen zlikvidoval Škodovu hlavičku, Kolář si počkal na Kačarabovu střelu. Když poté Kolář nepřesvědčivě vyběhl, zakončoval do jím opuštěné klece Pešek. Z brankové čáry ale vyhlavičkoval Kúdela a zanedlouho se rozjela akce na druhé straně. Petr Ševčík předal míč Stanciovi, ten mu jej vrátil a Ševčík už si s nastalou situací poradil, když si položil gólmana a zakončoval do prázdné brány.

V závěru dokázal míč do sítě poslat Malinský, jenže předtím, než uspěl v souboji s Kolářem, se nacházel v ofsajdovém postavení. Slavia tak udržela už šestnácté čisté konto a dočasně si vybudovala čtrnáctibodový náskok. Liberec je nadále ve druhé polovině tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Adhol

Reagovat
ondrasch77

0:2 (Souček, Stanciu)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele