o titul, 4. kolo
05.07.2020 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Slovan proti Slavii neuspěl a prohrál s ní o dvě branky

Liberec se nedokázal oklepat ze středeční porážky ve finále MOL Cupu se Spartou (1:2) a v důležitém nedělním utkání podlehl mistrovské Slavii po výsledku 1:3. Slavia tak vyhrála i svůj čtvrtý zápas v nadstavbové části a celkově už pátý v řadě, o svém úspěchu rozhodla na konci prvního a začátku druhého poločasu. Severočeši díky porážce Jablonce se Spartou (0:3) zůstávají na páté pozici s jednapadesáti body.

Slovan je momentálně před svým rivalem o jediný bod, a pokud si chce zajistit 2. předkolo EL, tak na závěr v Plzni potřebuje získat stejný počet bodů jako Jablonec s Ostravou. Začátek zápasu přeci jen probíhal v opatrnějším duchu a domácí se pokoušeli dostat do vedení, první možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině. Po dobré práci mladíčka Berana se v ní zjevil Fukala, ale jeho bomba z hranice šestnáctky byla na poslední chvíli zblokována.

Ihned na to zkusil štěstí z obrovské vzdálenosti Mikula, nicméně jeho pokus skončil vysoko nad hostující brankou. Ve 29. minutě odcentroval před branku Zeman a balón dokázal tečovat Zeman, jenomže ani on prostor tří tyčí netrefil. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského z ničeho nic udeřili o šest minut později. Po přímém volném kopu Hellebranda prodlužoval hlavou za sebe Holeš a volný Ibrahim Benjamin Traoré snadno doklepával do odkryté branky.

Mírný favorit tohoto střetnutí pojistil svůj náskok v poslední minutě úvodního dějství. Chvíli před tím prověřil Petar Musa svou dělovkou pozorného gólmana Nguyena, pak si postavil míč katarský forvard Abdulla Yusuf Helal a z nějakých třiceti metrů zamířil přesně do bližšího spodního rohu, čímž pořádně nachytal libereckého strážce. Čtyři minuty po změně stran znovu zabojoval o krále střelců Musa, jenž se v této ligové sezóně prosadil již počtrnácté.

Chorvatský útočník převzal balón po hlavičce Yusufa a tváří v tvář proti Nguyenovi nezaváhal, jelikož ho přehodil nádherným lobem - 0:3. V dalším průběhu domácí zabrali. Rána Mary skončila těsně vedle, následně si gólman Kovář poradil s tečovanou střelou Zemana a zvýšená aktivita přinesla své ovoce v 80. minutě, kdy premiérový gól při svém debutu zaznamenal Milan Králíček, který do té doby nepobyl na trávníku ani šedesát sekund.

Teprve osmnáctiletý talent se dostal k odraženému míči po tvrdé dělovce Šulce a zákroku Kováře, vzápětí bez větších potíží zblízka rozvlnil síť. Ve zbývajících minutách si Slavia vytvořila dvě obrovské šance, ovšem když Stanciu orazítkoval ze standardní situace levou tyč a Masoposut si po svém samostatném úniku nepřišel na Nguyena, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nám zase pomůžou,jako kdysi 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele