základní část, 17. kolo
22.11.2019 18:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Další ostuda pro Spartu. Proti Budějovicím může být ráda alespoň za bod

Další nesmírně záživný duel nabídla fotbalovým příznivcům pražská Sparta. Proti Českým Budějovicím mohla být nakonec ráda za bod, neboť hostující Dynamo hned třikrát v zápase vedlo, přesto utkání nakonec skončilo dělbou bodů.

Letenští si tak připsali další neočekávanou ztrátu a zase pobouřili vlastní fanoušky. Naopak Budějovice potvrdily zlepšenou formu, pošesté v řadě nenašly přemožitele a zůstávají ve vyrovnaném středu tabulky jen dva body za Spartou.

Do sestavy domácích se po karetním trestu vrátil tvůrce hry Kanga. Ve středu pole se po delší době objevil také Mandjeck, pouze lavička náhradníků tak zbyla na Haška s Krejčím. Hostům kvůli dohodě o hostování právě ze Sparty scházel záložník Havelka, místo kterého dostal šanci Čavoš.

Letenští se sice navlékli do svátečních historických dresů, jenže po sedmi minutách neměli na nějaké oslavy vůbec chuť. Mandjeck totiž ztratil míč ve středu pole, Schranz následný brejk vyřešil přihrávkou na Mršiće, který balón vrátil na Schranze, jenž zakončením pod břevno poslal Dynamo poprvé do vedení.

Šest minut po zásahu Jihočechů mohl srovnat Kanga, avšak jeho pohotovou střelu po sraženém centru vyrazil brankář Drobný. Na druhé straně se do gólovky tlačil Brandner, ale zpoza pokutového území trefil jen hradbu těl před sebou. Ve 27. minutě už Hložek dopravil merunu do sítě, gól však rozhodčí nakonec po extrémně dlouhé konzultaci s asistentem u videa neuznal kvůli hře rukou od mladého sparťana.

Ve 35. minutě se už domácí radovali z regulérní branky. Novák předtím zbytečně stáhl ve vlastním pokutovém území Kozáka a s nařízenou penaltou si poradil Kanga - 1:1. Vyrovnaný stav ale vydržel jen sedm minut, kdy se Čolić parádně trefil z přímého kopu a vrátil Budějovicím náskok.

Po změně stran chtěla Sparta co nejrychleji zvrátit zápas na svou stranu. Nejprve ve 49. minutě pálil nad břevno Trávník, osm minut poté jej napodobil Hložek. V 58. minutě se ale trenéru Jílkovi vyplatilo střídání. Nový muž na hřišti Plavšić totiž prudkou ránou zaskočil Drobného a míč zastavila až síť v bráně - 2:2.

I v dalších minutách pokračoval Plavšić ve skvělém výkonu, v 69. minutě jeho centr neusměrnil mezi tři tyče Kozák. Za další čtyři minuty se parádním průnikem blýskl Hložek, jenže zakončil pouze do tyče. Po rohovém kopu minutu poté zachránil Dynamo Drobný, který vytěsnil gólovou hlavičku Kayi.

V 77. minutě ale zůstala Letná v šoku, když Kaya za sebe nepochopitelně pustil výkop Drobného, čehož využil Ledecký a po samostatném úniku překonal gólmana Heču. Ani třetí vedení však hosté neudrželi. Frýdek tři minuty poté vysunul na levé straně Trávníka, jenž ve vápně našel Tetteha, který se podobně jako Plavšić dostal na trávník až v průběhu utkání, stal se však jedním z hrdinů Sparty, když Trávníkovu pobídku uklidil za Drobného - 3:3.

V nastaveném čase ještě domácí volali po druhém pokutovém kopu, ovšem střet Kozáka s Čolićem sudí nakonec nevyhodnotil jako nedovolený. Krátce poté ještě mohl výhru na stranu Sparty urvat Krejčí, jenže dorážku zblízka poslal vedle Drobného svatyně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

:DDDD ten zápas měl všechno :DDD miluju českou ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele