28. kolo
21.04.2021 15:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Zbrojovka dotáhla manko, přesto na Slovácku prohrála

Brněnská Zbrojovka v moravské bitvě na půdě Slovácka rozhodně nepropadla a dlouho úspěšně vzdorovala domácímu favoritovi. Jenže když už se celek z Králova Pole konečně rozstřílel, selhal naopak v obraně a z Uherského Hradiště nakonec odjel s prázdnou.

Hosté přitom úspěšně stáhli dvoubrankové manko a zdálo se, že by družinu Martina Svědíka mohli po podzimní výhře opět obrat o body. Slovácko si však vedení vzalo zpět a v tabulce se na čtvrtém místě drží blízko Jablonce a Sparty. Brňané naopak dál míří za návratem do druhé ligy.

Slovácko šlo do vedení již v 11. minutě. Po faulu u rohu pokutového území Zbrojovky se k přímému kopu postavil Havlík, jenž využil vetché zdi "Flinty" a zaskočil gólmana Berkovce perfektně zakroucenou střelou k tyči. Hosty však inkasovaná branka nepoložila na lopatky. Místo toho chtěli co nejdříve vyrovnat. Reiter se po 20 minutách zjevil za domácí obranou, střílel však nepřesně.

Svědíkova družina byla naopak naprosto efektivní. Lukáš Sadílek ve 24. minutě potáhl protiútok po pravé straně a přihrál před bránu Petrželovi. Tomu sice nevyšlo ideálně zpracování, jenže Reiter s Pernicou neodklidili balón pryč z vápna. Petržela tak mohl udělat Berkovcovi snadnou kličku a pohodlně navýšit náskok svého mužstva.

Ani druhý gól ale nezlomil odpor Zbrojovky. Hladík ve 27. minutě našel Záhumenského, jehož důraznou a přesnou hlavičku musel s vypětím všech sil vyrazit domácí brankář Nemrava. Ten však o šest minut později hloupě fauloval Hladíka, který přitom už u brankové čáry neměl v podstatě kam postupovat. Brno tak dostalo v podstatě zadarmo penaltu, kterou přes Nemravovy rukavice proměnil Pernica - 2:1.

Vstup do druhé půle vyšel lépe domácím a Sadílek nebyl daleko od toho, aby domácím vrátil dvoubrankový náskok, Berkovec ale jeho technický pokus vytěsnil na rohový kop. Místo pojistky vedení tak přišlo v 60. minutě vyrovnání. Na Růskův oblouček si před bránu naběhl Štepanovský, jenž vrátil hosty do hry.

Nedlouho poté však přišel smolný moment pro "Flintu". Dreksa totiž rozhodil unikajícího Klimenta, který využil narušené stability vlastního těla k pádu na zem. Sudí Berka situaci dlouho konzultoval u videa a nakonec usoudil, že se Dreksa provinil proti pravidlům. Pokutový kop tak tentokrát zahrávalo Slovácko, jmenovitě Daníček, jenž poslal Berkovce na opačnou stranu a vstřelil rozdílovou branku.

Na třetí gól domácích již Brno nenašlo odpověď. Slovácko naopak přidalo v 70. minutě ještě jeden zásah. Sadílek posunul balón doprava na Jurečku, který propálil Berkovce ránou na přední tyč a stanovil konečné skóre duelu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

4:0, pojďme udělat za Brnem tlustou čáru a zbavme se nálepky týmu, který jim pouští matche.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele