2. kolo
28.08.2020 18:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Budějovice neudržely vedení a z Ostravy vezou jen bod

I když to dlouho vypadalo, že by hráči Českých Budějovic mohli napravit úvodní selhání a z Ostravy přivézt všechny tři body, nakonec skončilo utkání remízou. Na trefy Šulce a Matějky ještě v první půli zareagoval Potočný, vyrovnávací gól pak vstřelil Chvěja.

Už ve třetí minutě měl Laštůvka první větší práci, to když hned dvakrát vychytal Matějku. Na druhé straně se Drobný činil proti Potočného ráně ze standardní situace. Hra se přelévala ze strany na stranu, čehož mohl z protiútoku využít Čavoš - nepovedlo se.

Po čtvrtině utkání přišla první branka, a sice na straně hostí. Kladrubského centr našel přesně hlavu Pavla Šulce, od níž míč putoval k tyči. Gólman Laštůvka neměl nárok. Během následující pětiminutovky mohlo být srovnáno, ale zároveň nebylo daleko od navýšení rozdílu. Jirásek nejprve z otočky vypálil těsně mimo, aby následně Laštůvka bravurně zneškodnil Brandnerovu příležitost.

Jihočeši nakonec svůj druhý zásah přidali čtvrt hodiny po prvním. A opět to bylo z centru, tentokráte Javorek hledal a nalezl Lukáše Matějku, jehož pohledná rána zapadla do sítě. Asistující Javorek ale zanedlouho chyboval a po jeho faulu na Jiráska a zásahu VAR byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Roman Potočný a přesnou ranou pod břevno snížil rozdíl ve skóre.

Když bylo odehráno něco přes hodinu hry, mohl po Holzerově přímém kopu srovnat Kuzmanović, střela se mu ovšem vůbec nepovedla. Třikrát pak měl možnost vyrovnání střídající Tijani, nejprve ale nepřesně hlavičkoval a ani jeho střela z úhlu úspěch neslavila. Do třetice pak trefil po centru břevno, to už bylo utkání znovu rozehráno poté, co muselo být vinou nevhodného chování fanoušků přerušeno.

Remízový stav nakonec přivodil další mladík, a to Ondřej Chvěja. Jeho ránu zpoza vápna tečoval Havel a Drobnému nezbylo než se ohlédnout. Baníkovský závěrečný tlak pak už úspěch neslavil a soupeři se tak rozešli smírně. Pro Dynamo jde o první body v sezóně, Baník zopakoval remízu z prvního kola.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
kecipep

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Lawman

Hlavně si dejte pozor na závěr zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele