30. kolo
01.05.2021 19:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka veze z Ostravy bod, který však nic neřeší

Těžko říct, zda se hráči brněnské Zbrojovky zmohli na bojovný výkon pod vlivem uvalených finančních sankcí. "Flinta" každopádně vybojovala bod na hřišti ostravského Baníku, který by jindy měl zřejmě slušnou cenu, nyní je však pro pomalu sestupující celek v podstatě bezcenným. Spokojeni nemohou být ani domácí, kteří v utkání ztratili vedení.

Hosté z jihu Moravy nezačali duel vůbec špatně a několikrát se dostali nedaleko domácí svatyně. Zakončení nicméně absentovalo, jedinou výjimku v tomto směru představovala akce ze čtvrté minuty, kdy Fouskův centr poslal Růsek bezpečně do rukavic ostravského brankáře Laštůvky.

Pak už otěže zápasu přebíral Baník. Nejprve v 10. minutě hledal Tetour po standardní situaci spoluhráče před bránou a jeho nebezpečně tečovanou pobídku musel nad břevno vytěsnit gólman Berkovec. Po následném rohovém kopu Jánoše zase Stronati prodloužil míč na zadní tyč, kde však v těžké pozici netrefil zařízení Buchta. Ve 29. minutě pálil nepřesně také Tetour, který to vzápětí zkusil centrem, po němž do náruče Berkovce hlavičkoval Buchta.

Sedm minut po změně stran nejprve pálil nepřesně De Azevedo, ovšem krátce poté již šli Slezané do vedení. Dreksa při obranné práci trefil neomylně napadajícího Buchtu, jenž okamžitě pláchl s míčem a po zemi zakončil přesně k tyči, od níž se meruna odrazila do sítě.

Otřesené Zbrojovce chvíli trvalo, než se vrátila do utkání. V 69. minutě však Hladík obral o balón Ndefeho a přihrával před bránu, kde však nadějnou akci zazdil nepřipravený Růsek. Baník odpověděl šancí Tetoura, který pálil z podobné pozice jako Buchta při úvodní trefě, jenže záložník domácích se z velkého úhlu netrefil přesně. Nedlouho poté Tetour přihrál Fillovi, jehož z úhlu vychytal Berkovec. Ten si poradil i s hlavičkou Stronatiho po Jánošově rohovém kopu ze 74. minuty.

V 79. minutě pak Baník mohl litovat neproměněných příležitostí. Hladík totiž přes Svozila procedil přízemní pas až na zadní tyč, kde jako první doběhl Štepanovský, jenž vyrovnal skóre. Remízový výsledek nicméně zcela nevyhovoval ani jedné straně, oba celky se tudíž snažily v závěru urvat všechny body. Další branka už ale ve Vítkovicích nepadla.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele