1. kolo
23.08.2020 16:30 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Slavia deklasovala Budějovice. Demolici Jihočechů řídil Tecl

Slavia zareagovala na výhry konkurentů Plzně a Sparty nejlepším možným způsobem. V Českých Budějovicích rázně zatočila s domácím Dynamem a po šestibrankovém představení okamžitě vystoupala do čela tabulky. Na Střeleckém ostrově řádil především třígólový Stanislav Tecl.

Hned v prvním utkání sezony se za Jihočechy představilo několik nových akvizic, převážně ze Slovenska. Obrannou řadu tak vyztužili Králik a Skovajsa, zálohu zase posílil Jánošík. V základní jedenáctce nechyběli také útoční talenti z Plzně Šulc s Matějkou. Návrat do soutěžních bojů ohlásil na Střeleckém ostrově stoper sešívaných Hovorka, jinak se na straně Pražanů žádná nová tvář od úvodní minuty neukázala. V sestavě své místo našel také dříve hojně kritizovaný Tecl...

...a za vyslovenou důvěru se útočník Slavie odvděčil za necelých 50 sekund, kdy jej úžasným pasem za obranu vyslal Ševčík, načež Tecl poslal míč po zemi okolo brankáře Drobného - 0:1. Hosté neponechali nic náhodě a v páté minutě vedli už o dva góly. Rohový kop Stanciua prodloužil Provod hlavou na zadní tyč, kde bez potíží skóroval zcela osamocený Bořil.

Dynamo ovšem mohlo brzy snížit. Šulc ve dvanácté minutě sklepl centr Mršiće pro Jánošíka, proti jehož voleji musel zasáhnout slávistický gólman Kolář. Dvě minuty nato zakončoval z první též hostující Stanciu, Drobného v kase Budějovic ale moc nevystrašil. Po dvaceti minutách hry zahrozili opět Jihočeši, když Čolićův přímý kop přeletěl břevno. Jenže ve 26. minutě domácí propadli v obraně, Stanciu opět rozběhl Tecla, jehož střelu navíc tečoval Čavoš tak nešťastně, že balón přeloboval zírajícího Drobného - 0:3.

Jihočeši nicméně nebyli bez šancí. Téměř ihned po třetím inkasování pálil zleva Skovajsa, pouze však prověřil dobře stojícího Koláře. Po půlhodině hry střílel také Masopust, a to jen těsně nad břevno domácích. Ve 38. minutě si Stanciu vzal na starost standardní situaci, po níž jen o chlup mimo levou tyč Dynama hlavičkoval Bořil. Poslední šanci první půle si nakonec připsaly Budějovice, když Jánošík zakončil pohlednou kombinaci ranou nad břevno.

Šest minut po změně stran poslal Stanciu z další nařízené standardky střílený centr, jenž Drobnému vypadl z náruče, nakonec ale zkušený brankář pumlíč zkrotil. V 56. minutě měl Tecl první šanci na hattrick, to však ještě ztroskotal na Drobném. Ani za další tři minuty Tecl po pasu od Stanciua neuspěl, odražený balón ale uzmul Masopust, jenž udělal Drobnému snadnou kličku a po uklizení do prázdné svatyně navýšil vedení Slavie na rozdíl čtyř branek.

Do třetice všeho dobrého. To si jistě v 64. minutě řekl Tecl, jenž konečně završil hattrick. Tomu předcházela další akce vymyšlená Stanciuem a gólová přihrávka od Ševčíka na hlavu šťastného zakončovatele. Dvanáct minut poté se ukázal domácí Valenta, který si jako střídající hráč narazil s Basseyem, jenže v zakončení trefil pouze Koláře. V 79. minutě odpískal sudí Zelinka pokutový kop pro sešívané po domnělém zahrání rukou od Kladrubského. Videorozhodčí však prohřešek proti pravidlům nenašel, tudíž se pokračovalo bez penalty.

Přece jen však Pražané nadělili Dynamu kanára. V 86. minutě totiž obstřel střídajícího Olayinky vyrazil Drobný pouze před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Holeš. Ten se nerozpakoval a dělovkou pod břevno potvrdil dominantní vstup Slavie do ročníku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ups

Reagovat
kecipep

1:3

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2, těžké utkání na začátek

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

2:2..................

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
willdonor

0:5

Reagovat
willdonor

to bylo uplně jasný že budou chtít jít na první místo i když je to jen o skore.. a takovou facku si sparta zaslouží... snad příště nebudou vypouštět druhej poločas... doufám že je pěkně sere že je slavie první

Reagovat
czepelin

jako správnej Brňák nenávidím Spartu a pohrdám Bahníkem, ale uznávám, že je dobře, když máme mužstva, který dokážou konkurenci převálcovat o 4 5 branek. Když jim ta fazóna vydrží celou sezónu, dá se už mluvit o nějaké hráčské kvalitě a můžeme doufat, že i v evropských pohárech si český mužstva zahrají taky na jaře. Klády dostávají mužstva ve všech evropských ligách

Reagovat
Mr.Dalby

Tady se přesně ukazuje, že Sešívky jsou o 2 parníky jinde než Sparta.

Reagovat
podnebný

To, co jim dovolil rozhodčí, se dá nazvat nadržováním. Díval jsem se je na poslední půlhodinu, ale stačilo mi ke zjištění, že v Evropě jim nikdo připískávat nebude. Takže před čtvrtým gólem strčil Tecl brutálně do dotírajícího protihráče. Nepotrestáno, i když za stejný faul viděl Masopust žlutou. Navíc byl centr zleva už z ofsajdu. Penalta za údajnou ruku nebyla, ještěže to zachránil VAR. Před pátým gólem jsem zaznamenal neodpískaný útočný faul na Čoliče. Opravdu za tu chvilku dost chyb na zkušeného prvoligového rozhodčího.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele