24. kolo
21.03.2021 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Budějovicích branky nepadaly. Sparta se trápila, domácí pálili do tyčí

Sparta převedla v Českých Budějovicích zřejmě nejhorší výkon pod koučem Pavlem Vrbou. Pražané se v podstatě během celého duelu trápili a měli štěstí, že domácí trefili hned třikrát brankovou konstrukci.

Když v jedenácté minutě Plavšić poprvé prověřil brankáře Dynama Drobného, zdálo se, že by Sparta mohla nad prvním poločasem držet taktovku. Jenže další nebezpečné situace se rodily jen před bránou Pražanů. Ve čtrnácté minutě hlavičkoval Diop po rohovém kopu nepřesně, sedm minut nato pomohl Budějovicím obránce hostů Wiesner, jenž špatně rozehrál, před Mészárosem však hrozící nebezpečí uhasil gólman Letenských Nita.

Po půlhodině hry přečkala Sparta, která v tu dobu již hrála bez zraněného útočníka Kozáka, další standardní situaci, po níž se mezi tři tyče netrefil hlavou Čavoš. Ve 43. minutě už Jihočeši trefili svatyni Pražanů, avšak s hlavičkou Havla neměl Nita větší starosti. Mnohem víc se rumunský brankář zapotil těsně před odchodem do kabin, kdy po bídné přihrávce od Krejčího zastavil důrazného Diopa jen za cenu žluté karty. V nastavení ještě Nita musel lapit jedovatou ránu kapitána Budějovic Čavoše.

Druhou půli zahájili Letenští stejně jako tu první nadějně, byť Pavelkovy pokusy z 50. i 56. minuty měl k úspěchu daleko. Jenže poté opět upadli do letargie a dopřáli Jihočechům prostor. Velké štěstí měla Sparta v 65. minutě. Mršić nejprve z dálky napálil břevno, Meszáros zase z dorážky trefil tyč. Dvě minuty nato se zničehonic objevil na druhé straně v tutovce Hložek, který se výborně uvolnil, jenže dolní končetiny Drobného zabránili hostům v gólové radosti.

Šlo však jen o ojedinělý výstřel do nezáživné koncovky utkání. V 78. minutě sice znovu střílel Hložek, přízemní pokus ale proletěl jen vedle tyče. Za dalších šest minut připravil sparťanský talent tutovku pro Pavelku, ovšem středopolař s reprezentačními zkušenostmi trestuhodně přestřelil. Vzápětí Hanousek našel z levé strany Trávníka, ten se ale mezi tři tyče rovněž netrefil. V 89. minutě mohl bezgólový stav přece jen zlomit domácí Brandner, jenže i jeho po kličce Hanouskovi zastavila tyč.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele