12. kolo
27.01.2021 18:00 CET
2 : 6
(0:5)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Slavia zničila oslabený Zlín šesti brankami

Už jednoznačný první poločas rozhodl o osudu duelu mezi Zlínem a Slavií. Hosté si v první pětačtyřicetiminutovce nebrali servítky a značně oslabené "Ševce" zničili pěti góly. Domácí se po přestávce zmohli na dvě odpovědi, avšak na zvrat v utkání nemohli ani v nejmenším pomýšlet. Navíc sešívaní přidali do závěrečného hvizdu ještě jeden zásah.

Moravanům těsně před střetnutím vypadlo kvůli zdravotním patáliím několik hráčů, kouč Bohumil Páník tak musel při složení základní jedenáctky dost improvizovat. I proto si první ligový start připsal Tobiáš Slovák, jenž však utkání nakonec kvůli červené kartě ani nedohrál. Pražané po jasném vítězství zůstávají neohroženými vládci soutěže, Zlín se po šesté porážce v řadě drží na dvanáctém místě.

Zlínský brankář Dostál inkasoval již po třech minutách hry. Sima našel z pravé strany v pokutovém území volného Olayinku, jenž střelou z první rozvlnil síť - 0:1. Záhy se z gólu na druhé straně hřiště radoval také Poznar, jenže radost mu překazil hlavním sudím Fraňkem odpískaný ofsajd, byť postavení útočníka "Ševců" bylo dosti hraniční. Místo vyrovnání tak přidali druhý zásah sešívaní. Sima na pravé straně prostrčil míč na Baha, který před bránou vyhledal Kuchtu, jenž už neměl s finálním zakončením mnoho starostí.

V sedmnácté minutě inkasoval Zlín již potřetí. Olayinkovo zakončení po standardní situaci tečoval šikovně Kuchta mimo Dostálův dosah. Pražané na hřišti nijak zvlášť nedominovali, ovšem jejich produktivita byla o to impozantnější. Rmoutit je mohlo pouze zranění stopera Hovorky, jehož na hrací ploše nahradila zimní posila Taras Kačaraba.

Po půlhodině hry podnikli zajímavý brejk Moravané, na jehož konci uvolnil Dramé Jawa, avšak domácí fotbalista trefil pouze hostujícího gólmana Koláře, navíc se dle pomezního rozhodčího nacházel v postavení mimo hru. A tak ukázal v 36. Sima, jak se má zakončovat. Po přiťuknutí od Kuchty práskl senegalský mladík do meruny a vymetl pravou šibenici Dostálovy svatyně - 0:4. Ještě do přestávky zkompletovali hosté búra. Další protiútok po pravé straně zužitkoval po Provodově přihrávce Kuchta, který tak završil hattrick.

Tři minuty po změně stran se znovu měnilo skóre, tentokrát se ale konečně radoval Zlín. Standardní situaci zahranou Martínezem uklidil za Kolářova záda Cedidla, jenž se v devatenácti letech trefil v nejvyšší soutěži vůbec poprvé. V 51. minutě navíc hrubě chyboval Kačaraba a Poznar měl obrovskou příležitost k dalšímu snížení, jenže Slavii zachránil výborným zákrokem Kolář. O šest minut později došlo na malé déja vu. Poznara tentokrát vysunul do tutovky Martínez, ten však znovu ztroskotal na strážci hostující svatyně.

Do třetice už to Poznarovi vyšlo, když se k němu v 74. minutě odrazil zablokovaný centr Jawa, načež si nejlepší střelec Zlína uměl těsně před Kolářem poradit - 2:5. Hned vzápětí ale domácí oslabil Slovák, který v rychlém sledu obdržel dvě žluté karty a musel svoji ligovou premiéru předčasně ukončit. Poslední slovo nakonec patřilo sešívaným. Provod si připsal druhou asistenci v utkání, když do pokutového území vyslal střídajícího Musu, jenž v souboji s Hlinkou udržel balón u nohy a uklidil jej za Dostála.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele