9. kolo
27.11.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice zachránily proti Olomouci bod

Zásah v nastaveném čase zajistil Pardubicím cenný bod proti Olomouci, která tak promarnila šanci dostat se alespoň na chvíli na druhou příčku v tabulce. Hanáky sice poslal z penalty do vedení Martin Nešpor, ale v samotném závěru zajistil dělbu bodů David Huf.

Obě mužstva hlásila návraty do základní sestavy. Za domácí po koronavirové smršti opět nastoupili záložníci Jan Jeřábek, Tomáš Solil a Lukáš Pfeifer, na straně hostů zase rychle přečkal zranění stoper a kapitán v jedné osobě Roman Hubník.

Domácí poprvé vážněji zahrozili v šesté minutě, kdy Černý přiťukl pumlíč Hlavatému, jehož obstřel letěl cca metr vedle brány, kterou hájil gólman Sigmy Mandous. Za dalších čtrnáct minut si ofenzivní hráči Pardubic role prohodili, když Hlavatý z pravé strany hledal před bránou Černého, jenž však ve skluzu zakončil nepřesně.

V mezihře nicméně hosté nikterak neztráceli, jenomže do vyložených šancí se přes obranu Východočechů nemohli prosadit. Až pět minut před pauzou pomohl Olomouci domácí obránce Šejvl, jenž málem srazil Hálovu přihrávku do vlastní sítě, ovšem brankář Boháč včas zasáhl. Do hry se díky zranění Tischlera dostal Cadu, jenž střelou z otočky, kterou lapil Mandous, uzavřel první půli.

Na úvodní zásah se nakonec čekalo přes hodinu, kdy si na Látalův centr chtěl naskočit Nešpor, zezadu jej ovšem přistrčil Jeřábek, načež Hanáci získali výhodu pokutového kopu. Sám faulovaný se ujal exekuce a penaltu málem zahodil, míč však přes Boháče nakonce procedil - 0:1.

Pardubice se v závěru tlačily za vyrovnáním a v 80. minutě se to málem povedlo střídajícímu Petráňovi, jenž však zblízka hlavou trefil dobře postaveného Mandouse. V nastaveném čase dostali domácí ještě jednu šanci na srovnání, kterou využili. Huf nejprve z přímého kopu sestřelil Látala, okamžitě si ale balón našel znovu a vyvedenou ránou ho uklidil za Mandousova záda.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
tlaci

1:2

Reagovat
tlaci

ať žije SIGMA !!!

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele