12. kolo
15.12.2020 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Diagnóza Sigma. Olomouc neuhájila vítězství ani proti oslabeným Budějovicím

Počtvrté ve vedení, počtvrté remíza. Hráči Olomouci už začínají být zralí na Chocholouška, neboť zase ztratili jednobrankový náskok a vítězství jim proniklo mezi prsty. Proti Českým Budějovicím navíc dlouhou dobu hráli v početní výhodě, přesto se Jihočechům povedlo srovnat.

Po úvodních zajímavých náznacích ukázal domácím budějovický Bassey, že k dosažení branky je třeba střílet. Jeho pohotovou ránu ale gólman Olomouce Mandous zneškodnil. Ani v 17. minutě se Hanáci nedostali k zakončení, byť od něj natahující se Nešpor nebyl po centru Falty daleko. O šest minut později již konečně vystřelil González, byť jen vedle brány Jihočechů.

Krátce poté předvedl zajímavou individuální akci hostující Van Buren, jehož zastavil až zasahující Mandous. Ve 34. minutě ale přišel pro Budějovice velký malér. Talovierov zabránil Nešporovi ve skórování zápasnickým chvatem, za což sudí Machálek nejenže nařídil pro Sigmu penaltu, ale zároveň poslal Talovierova udělením červené karty do sprch. Pokutový kop pak s přehledem proměnil sám faulovaný Nešpor - 1:0.

Přestože Hanáci měli o jednoho muže navíc, po přestávce to na přesilovku moc nevypadalo. Fotbalová radost se z Androva stadionu poněkud vytratila. Za zmínku stojí snad až Houskova pumelice ze 73. minuty, která proletěla nad břevnem. O čtyři minuty později již byla Sigma potrestána za svoji pasivitu. Za obranu Olomouce si naběhl Jánošík a vyrovnal.

Vedení chtěl domácím ihned vrátit Falta, jehož pasem našel Zahradníček, ovšem zakončení olomouckého záložníka postrádalo razanci a brankář Dynama Vorel míč snadno lapil. Na víc už se zlomení Hanáci nezmohli. Vzkříšené Budějovice naopak natáhli šňůru neporazitelnosti na šest utkání.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

Nic jiného než tři body neberu, už jste odpočívali dost dlouho, chudým jste už rozdali. Teď se hraje o 6 bodů. TIP: 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele