18. kolo
07.02.2021 18:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Vrba napoprvé uspěl, Sparta díky penaltám otočila zápas v Olomouci

Výlet Sparty do Olomouce opět rozhodně nezklamal. Pavel Vrba nakonec premiéru na lavičce Letenských zvládl úspěšně, byť značnou část utkání to pro něj nevypadalo růžově. Pražané nicméně po změně stran smazali dvoubrankové manko a v nastaveném čase si z pokutového kopu zajistili tříbodový zisk.

V zápase se kopaly celkem tři penalty. Zatímco hosté obě nabídnuté příležitosti využili, domácí Sigma tolik úspěšná nebyla. I proto zůstaly hráčům v modrých dresech pouze oči pro pláč.

Hanáci šli do vedení již v deváté minutě. Gólovou akci rozjel Chytil, Zahradníček následně z pravé strany poslal prudkou přihrávku, do níž ideálně naběhl Daněk a proti jeho zakončení pod břevno neměl gólman Sparty Nita nárok. Po dvaceti minutách byla Sigma blízko další brance. Chytil prodloužil odkop brankáře Olomouce Mandouse k Daňkovi, ten přihrál do běhu Gonzálezovi, jehož tvrdou ránu vyrazil Nita.

Až ve 27. minutě ukázal za Letenské něco směrem dopředu Karlsson, který projektilem z levé nohy protáhl Mandouse. Po půlhodině hry zkoušel štěstí znovu González, avšak jeho pokus se tentokrát mezi tři tyče nevměstnal. Přesnější byl na druhém konci hřiště ve 41. minutě Krejčí "mladší", jenž se ale trefil přesně do míst, v nichž operoval připravený Mandous.

Také do druhé půle vstoupila Sigma skvěle. Mandousův odkop nalezl na polovině Letenských Gonzáleze, jenž uhlídal náskok před Vitíkem, kterého si ještě odstavil, načež španělský záložník překonal Nitu přízemní střelou do protipohybu - 2:0. Nedlouho poté Mandous zopakoval spolupráci s Gonzálezem téměř totožným způsobem. Střelec druhé branky Olomouce přetlačil Čelůstku, Nita ale tentokrát podržel Spartu.

V 57. minutě si Vitík výrazně vylepšil reputaci, když ideální přihrávkou za obranu domácích vyslal Krejčího "staršího", který překonal Mandouse a snížil náskok Hanáků. Po hodině hry se Zmrzlému nevyvedl odkop míče pryč z pokutového území, neboť místo míče zasáhl Kozáka. Sudí Franěk po konzultaci s kolegy u videa odpískal penaltu pro hosty, kterou bezpečně proměnil Karlsson - 2:2.

Pražané po vyrovnání viditelně chytili druhý dech. V 73. minutě hlavičkoval po pasu Dočkala ze standardní situace jen těsně vedle tyče Hancko. Čtyři minuty poté zase musel Mandous vyškrábnout nad břevno hlavičku Krejčího "mladšího", o pár okamžiků později zatopil strážci domácí svatyně opět Hancko.

Jenže narůstající tlak mohl vyjít zcela vniveč. V 80. minutě totiž Krejčí "mladší" neohrabaně srazil ve vlastním vápně k zemi Daňka. Franěk si sice opět musel vypomoci s videem, nicméně pokutový kop odpískal také na druhé straně. González ale nabídnutou šanci zahodil a nechal vyniknout zasahujícího Nitu. Místo toho přišla v nastaveném čase další penalta na druhé straně. Greššák při volném kopu srazil k zemi Kozáka, což Franěk tentokrát viděl na první dobrou. Z jedenácti metrů pak o vítězství Sparty rozhodl opět stoicky klidný Karlsson.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

0:1

Reagovat
vanGomm

Vypadá to,že Olomouc jde po titulu krále remíz,takže tip X.

Reagovat
tlaci

přání 1:0 realita 1:1

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůzostrašný výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele