34. kolo
29.05.2021 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavia udolala Budějovice, Kuchta se stal nejlepším ligovým střelcem

Jan Kuchta se sice střelecky prosadil, jelikož však na Letné ve stejný čas řádil Adam Hložek, musí se slávistický útočník podělit o korunu pro krále střelců právě s forvardem Sparty. Kuchta si však na rozdíl od Hložka mohl po utkání proti Českým Budějovicím, které Slavia zvládla po výsledku 2:1, užít mistrovské oslavy.

Jako první se však mezi střelce mohl místo Kuchty zapsat Samek. Mladý záložník na sebe upoutal pozornost již před týdnem v zápase na hřišti Jablonce a tentokrát již po devíti minutách zkusil štěstí dalekonosným projektilem, který musel brankář Jihočechů Vorel vytěsnit na rohový kop.

Šest minut po Samkově pokusu se už sešívaní ujali vedení. Po autovém vhazování Baha přihrál Traoré patičkou nabíhajícímu Lingrovi, jenž zblízka překonal Vorla. V 17. minutě se Lingr mohl prosadit podruhé, když si naskočil na rohový kop zahraný Bahem, ovšem hlavičkou tentokrát přestřelil svatyni Dynama.

Ve 43. minutě skórovali Pražané podruhé a opět v tom měl prsty Lingr, jenž před pokutovým územím hostů posunul balón doprava na nabíhajícího Baha. Dánský zadák pak před bránou vyhledal neobsazeného Kuchtu, jenže přihrávku snadno nasměroval do sítě a vstřelil svůj 15. gól v ročníku.

Ten šestnáctý mohl přijít v 59. minutě, kdy Kuchta převzal na levé straně míč po Olayinkovi, jenže z úhlu pálil těsně vedle brány. Do další gólové šance už se Kuchta nedostal. Místo nejlepšího střelce sešívaných zkoušel v 73. minutě štěstí Olayinka, jemuž těsně před pokutovým územím nabil Bah. Tečovaná rána křídelníka Slavie nakonec přeletěla břevno.

Domácí gólman Kolář jistě doufal v čisté konto, na něj si ale v 76. minutě musel nechat zajít chuť. Na centr Nováka si totiž naskočil Skovajsa, jenž jasně předčil Berana, a hlavičkou k tyči zařídil k nelibosti marně se natahujícího Koláře čestný zásah Budějovic. Ten nicméně na vítězích a poražených sobotní seance v Edenu nic nezměnil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aha,se Standou se podělil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele