28. kolo
21.04.2021 19:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavia proti Zlínu otočila a dorovnala rekord

Srovnání československého rekordu v počtu utkání bez porážky má za sebou pražská Slavia. Poslední krůček k tomu ale nebyl vůbec lehký, proti Zlínu po Potočného penaltě brzy prohrávala. Jenže pak na konečných 2:1 otočili Stanciu s Kuchtou.

V úvodu se musel každý z brankářů vytáhnout. Dostál proti Masopustově dělovce, Kolář po Poznarově ráně. Zákrok slávistického brankáře však nebezpečí nezažehnal, neboť Poznar mohl dorážet, v čemž mu jen za cenu nedovoleného zákroku zamezil Bořil. Kopala se tedy penalta, které se ujal Roman Potočný, jenž s naprostým přehledem proměnil.

Sešívaní vyrovnali po necelé půlhodině. Pěkná akce vyvrcholila Teclovým pasem na doleva nabíhajícího Nicolae Stanciua, který prudkou střelou z poměrně ostrého úhlu propálil brankáře. Vzápětí se mohli ševci vrátit do vedení, Cedidlův pokus se snesl jen o kousek nad horní tyč.

Bláznivé byly poslední minuty první půle. Masopust poslal přihrávku před bránu, po níž by Tecl zakončoval do odkryté klece. Jenže byl stažen Cedidlou, a tudíž sudí nařídil pokutový kop a navíc udělil červenou kartu. Avšak do situace se vložil VAR, který odhalil celé situaci předcházející ofsajd, tudíž se veškeré verdikty zrušily a Zlín mohl rozehrávat od své svatyně.

Záhy přišel další penaltový verdikt, tentokráte šlo o jasnou chybu sudího. Ten totiž za nepovolený zákrok označil Vraštilovu hru rukou, balón si do ní ale nakopl zlínský stoper sám. Naštěstí i tentokráte zasáhl asistent u videa.

Červenobílí se nakonec dočkali nedlouho po přestávce. A opět to mělo nádech komična. Jan Kuchta tváří v tvář Dostálovi zamířil jen do tyče, balón se po podklouznutí zlínského obránce dostal ke Stanciovi. Jeho střela byla zablokována, omylem si ji pak na svou bránu kopnul sám gólman Dostál, gólu zabránil obránce na brankové čáře. Jenže i ten už byl krátký na Kuchtovu dorážku.

Vyrovnáno mohlo být po třech čtvrtinách utkání, kdy obrovskou tutovku spálil Poznar. Ten totiž z malého vápna zamířil jen nad břevno. A jelikož v závěru měli šance už jen slávisté, uhájili tak své těsně vedení a od titulu je dělí už jen dva body. Zlín je aktuálně třináctý.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele