23. kolo
12.03.2021 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Poločas hrůzy vystřídalo nadšení. Liberec otočil duel s Teplicemi

Po úvodu hrůzy zavládla v táboře Liberce euforie. Slovan totiž proti Teplicím otočil nepříznivě se vyvíjející střetnutí a pokračuje v honbě za evropskými poháry. V první půli si domácí vstřelili vlastní gól, poté zahodili penaltu, v samotném závěru zápasu ale díky trefám Michaela Rabušice a Imada Rondiće vybojovali tři body.

Přitom právě Liberec mohl jít ve čtvrté minutě do vedení. Mosquera dostal hodně prostoru, jenže jeho střela proletěla po zemi těsně vedle tyče. Naopak Teplice měly o devět minut později více štěstí. Mareš sice svůj únik na libereckého brankáře Knoblocha neproměnil v branku, do pokračují akce ale zasáhl středopolař domácích Michal Sadílek, jenž prokázal skvělou střeleckou potenci z posledních dní. Tentokrát však mladý fotbalista zamířil do vlastní sítě, když se od něj při bránění Jukla odrazil centr z pravé strany nechytatelně za Knoblochova záda.

Snahu o vyrovnání si očividně vzal na starost Rabušic. Ten totiž nejprve ve 20. minutě nebezpečně, leč nepřesně hlavičkoval, devět minut nato zahrával stejný hráč pokutový kop, jenž sudí Hocek nařídil po faulu Vondráška na Peška. Rabušic ale penaltu zahrál mizerně a gólman hostů Čtvrtečka jeho pokus lapil. Ve 39. minutě opět hlavičkoval liberecký útočník, avšak na připraveného Čtvrtečku si znovu nepřišel.

Slovan v druhé půli dlouho hledal cestu k bráně soupeře a pořádně začal hrozit až v pozdní fázi utkání. Nejprve pálil Mosquera v 73. minutě z přímého kopu mimo tři tyče. za další dvě minuty pak po rohovém kopu hlavičkujícího Jugase vychytal Čtvrtečka. V 77. minutě už ale Teplice kapitulovaly. Mikula z levé strany propasíroval míč před bránu, kde si Rabušic poradil i s nepříjemným odskokem na nerovném terénu a holení srovnal skóre.

Domácí pokračovali v aktivitě a tři minuty po vyrovnávací trefě mohl na Rabušice navázat Rondić, jenže jeho střelu po přihrávce Faška chytil Čtvrtečka. Bosenský forvard si tak na rozhodující branku počkal až do 90. minuty. Mosquerův pas zleva se snesl na hlavu Rondiće, který zamířil k tyči mimo Čtvrtečkův dosah, čímž rozveselil celou podještědskou metropoli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele