34. kolo
29.05.2021 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Liberec prohrál s Olomoucí, s níž se vítězným gólem rozloučil Kerbr

Liberec proti Olomouci zahodil zejména v prvním poločase řadu gólových příležitostí, hosté byli naopak nesmírně produktivní a na Hanou si nakonec odvezli všechny tři body. Vítězný gól si připsal Milan Kerbr, jenž se tak ideálně rozloučil s kariérou.

I kdyby však Slovan u Nisy zvítězil, do evropských pohárů už by nepronikl, neboť Plzeň uspěla v Opavě. Zároveň Severočeši setrvali na šestém místě, sedmé Pardubice totiž nestačily na Jablonec.

První tutovku si Liberec vypracoval ve 28. minutě poté, co se Mosquera z levé strany prodral do pokutového území, kde přihrál Rondićovi. Ten na první pohled zbytečně zpracovával míč, přesto se ale před Zmrzlého dostal k zakončení, které však zneškodnil gólman Sigmy Macík. Za další tři minuty zakončoval sám Mosquera, jehož centrem z pravé strany vyhledal Fukala, avšak kolumbijský křídelník hlavičkoval z výborné pozice těsně vedle tyče.

Hanáci se naopak hned po první pohledné akci radovali z gólu. Houska ve 33. minutě perfektním pasem našel za obranou Slovanu nabíhajícího Zmzlého, jenž si přihrávku od spoluhráče zpracoval na prsa a svou silnější levou nohou propálil ze strany brankáře domácích Knoblocha - 0:1. Ještě do přestávky mohl vyrovnat Rondić, jenž si naskočil na Sadílkův rohový kop, avšak prudkou hlavičku bosenského útočníka pod břevno vytěsnil skvělým zákrokem Macík.

Druhý poločas nabídl dlouho spíš nezáživný boj, nakonec však Severočeši přece jen srovnali skóre. Faško v 83. minutě přenesl hru na levou stranu, kde Mosquera vyhledal nabíhajícího Sadílka. Mladý reprezentant neměl zcela jednoduchou situaci, přesto míč ze vzduchu trefil naprosto dokonale a parádním volejem k tyči nedal Macíkovi šanci.

V závěru však Liberec hloupě přišel alespoň o bod za remízu. Karafiát zcela zbytečně sestřelil na kraji pokutového území Slovanu pronikajícího Šípa. Olomouc tak dostala k dispozici penaltu, kterou si vzal na starost střídající Kerbr. Jednatřicetiletý univerzál ohlásil konec kariéry již v průběhu jara, v posledním utkání sezony se ale ještě chtěl rozloučit na hřišti Severočechů, kde dříve rovněž působil. Přání se Kerbrovi splnilo a navíc se stal autorem vítězného gólu, neboť pokutový kop s přehledem proměnil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele