27. kolo
18.04.2021 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kúdela z penalty vystřelil výhru Slavie v Liberci

Slavia se proti Liberci poměrně dlouho trápila, ovšem silou vůle a i díky pomoci soupeře přece jen opět vyválčila tři body. Sešívaní slavili díky brance z pokutového kopu, jenž proměnil v posledních dnech nepříjemně ostřelovaný Ondřej Kúdela. Pražanům tak již schází jen krůček k tomu, aby získali třetí ligový titul v řadě.

V sestavě hostů dostal příležitost mimo jiné záložník Beran, který do Slavie přišel právě z Liberce. Mladý středopolař se proti někdejší spoluhráčům poprvé předvedl po dvaceti minutách hry, kdy se z levé strany šikovně uvolnil ke střele, kterou však chytil liberecký brankář Knobloch.

Za dalších pět minut předvedli sešívaní pohlednou přímočarou akci. Masopust přihrál Teclovi, ten přistrčil míč Stanciuovi, který z první okamžitě pálil, Severočechy ale důležitým zákrokem opět podržel Knobloch. Domácí v prvním poločase předvedli směrem dopředu něco zajímavého jen ve 30. minutě, ovšem Pešek po průniku z pravé strany zazdil finální přihrávku a z nadějné příležitosti nakonec nebylo vůbec nic.

Druhou půli zahájil čtyři minuty po změně stran pokusem z přímého kopu Mosquera, jenž přeletěl těsně nad břevnem brány, kterou hájil gólman Kolář. O dvě minuty později propadl centr Peška z pravé strany opět k Mosquerovi, jenže ten opět pálil příliš vysoko.

Sešívaným dlouho trvalo, než začali projevovat roli favorita. Až v 73. minutě Pražané konečně předvedli po dlouhé době kloudnou akci, když Kúdela prostrčil balón na Kuchtu, jehož zakončení z úhlu však zablokoval Chaluš. Šest minut nato se míč poněkud šťastně odrazil znovu ke Kuchtovi, toho ale v obrovské šanci vychytal Knobloch.

Nakonec se ovšem Slavia přece jen dočkala vítězné trefy. Pourzitidis totiž v pokutovém území místo balónu trefil nohu Kuchty, což sudí Hrubeš po zhlédnutí videozáznamu vyhodnotil jako penaltový zákrok. Hosté tak v 84. minutě kopali pokutový kop, který přes veškerou snahu natahujícího se Knoblocha proměnil Kúdela.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
delfin

Vyborna sance naskautovat si pripadne posily do leta.

Reagovat
LH171186

Kúdela se trefil do černýho a hned z toho jsou tři body....

Reagovat
smazaný uživatel

meh...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele