8. kolo
22.11.2020 18:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Sparta předvedla další blamáž, doma se nechala přestřílet Budějovicemi

Vedoucí Slavia sice v neděli nehrála, ovšem slavit může ze všech nejvíc. Po Plzni totiž zaváhala též Sparta, která v bláznivém zápase přenechala všechny body Českým Budějovicím. Jihočeši přitom doposud ani jednou nezvítězili, přesto se jim to povedlo právě na Letné.

Vypadalo to jako návrat do nedávné historie, kdy se Pražané trápili pod vedením Andrey Stamaccioniho. Tehdy nebyla o bizarní představení Sparty nouze. Proti Budějovicím měli sparťané původně slavit 127 let od založení klubu, ve skutečnosti šlo ale spíš o "poctu" pro legendárního Itala.

Karlsson, jenž ve speciálním retro dresu připomínal mladší čertovskou verzi Ondřeje Vetchého, byl prvním hráčem, který se v osmé minutě prezentoval střeleckým pokusem. Pšenka mu však nekvetla, což se naopak povedlo Meszárošovi, který si na druhé straně naběhl za obranu Letenských a prostřelil brankáře Heču mezi nohami. Nutno dodat, že slovenský hráč se nacházel na hranici ofsajdu a ani opakované záběry jasně neurčily, zda se sudí Hocek ve spolupráci s videorozhodčím rozhodl správně, když gól uznal.

Buď jak buď, Sparta musela dotahovat. Na zteč zvolal po dvaceti minutách Plavšić, jenž centrem oslovil Ladislava Krejčího II., který ale hlavičkoval nad břevno. Po půlhodině hry už však Pražané srovnali. Gólové akci opět předcházela hraniční situace na ofsajdové linii, nicméně hra byla puštěna, Karlsson si narazil s Julišem a propálil hostujícího gólmana Drobného. Ještě do přestávky hodlal skóre otočit Pavelka, jemuž balón přiťukl Dočkal, avšak posila příchozí z Turecka vyprášila z úhlu Drobného rukavice.

Karneval pod krycím označením druhá půle otevřela Lischkova hlavička ze 48. minuty, kterou s obtížemi vytěsnil Drobný. Lischka sehrál jednu z klíčových rolí též v situaci o tři minuty později, ovšem s odstupem času by raději na hřišti vůbec nebyl. Stoper domácích totiž nejprve podskočil centr Skovajsy, následně reflexivně odpálil míč jen vysoko do vzduchu, hostující Šulc využil Hečova zaváhání, který se nerozhodl jít proti meruně, načež jej mladý záložník hlavou přeloboval. Heča se ještě po balónu natáhl, jenže nešťastně pro Letenské jej srazil pouze do Brandnera, od kterého již kutálel do sítě - 1:2.

Také na druhý zásah Dynama ještě Sparta zareagovala. Vindheim v 63. minutě vrátil po rohovém kopu nebezpečí opět před bránu, kde si na jeho centr naskočil Krejčí a chytrou hlavičkou překonal Drobného. Letenští se však ještě ani nedoradovali a už propuklo veselí na druhé straně. Javorek se nerozpakoval a z dálky zkusil štěstí, co kdyby náhodou. A ejhle, Lischkův den blbec pokračoval, protože Javorkovu ránu tečoval, na Heču zase zřejmě někdo zakřičel "štronzo", a tak se balón došoural do svatyně Pražanů potřetí.

Do třetice už Letenští odpověď nenašli. Karlsson kroutil, ale svoji ránu nakonec k tyči neusměrnil. Střídajícího Minčeva zase vychytal Drobný, Krejčí hlavičkoval těsně vedle brány. Jihočechy mohl dvakrát uklidnit Javorek, ovšem pokaždé pálil nepřesně. Budějovice tak dal do pohody paradoxně domácí Pavelka, jenž viděl v nastaveném čase druhou žlutou kartu a pakoval se do sprch.

Gólové hody ale ještě neskončily, to nejlepší si Jihočeši nechali na úplný závěr. Van Buren chtěl ztrestat výběh Heči, který nechal branku opuštěnou, z jeho nepovedeného pokusu se nakonec vyklubala ideální přihrávka mezi spícího gólmana Sparty, Karlssona a Vindheima. Jejich zaváhání využil Brandner, jenž udělal kličku Hečovi a střelou do prázdné brány uzavřel skóre zápasu, který se jistě zlatým písmem zapíše do dějin budějovické kopané.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Budějovice Spartě pokazí výročí oslav založení klubu

Reagovat
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

HOVADA, Heča ode dneška na tribunu!! Cumi jak se mic šourá do brany a že by po tom skocil? nezajem

Reagovat
Orca

Tři body se vždy hodí :D.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
podnebný

Trenér Horejš byl asi nadopován a nažhaven téměř k zuřivosti (podle záběrů z kamery). Ani mu nevadilo, že nemá nasazenou roušku. To by mělo hlavnímu rozhodčímu stačit k udělení červené karty. Ale defenzíva Sparty byla žalostná, počínaje spícím Hečou, na jehož konto padly tři góly, přes oba slabé stopery, kde markantně chybí Štetina i Hancko spolu s Čelůstkou až po tragickou formu Pavelky, který ani do Sparty nepatří. Zklamal i Juliš a přestože se všichni cpali dopředu, všechny pokusy o střelu jim soupeř zblokoval.

S tak strašnou obranou to jinak dopadnout nemohlo. Snad si vybrali smůlu dopředu na celý zbytek podzimu a měli by začít shánět zimní posily do brány i do obrany.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele