2. kolo
30.08.2020 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta nedala šanci ani Olomouci a zůstává stoprocentní

Ani druhý moravský soupeř Spartě příliš nevzdoroval. Olomouc předvedla na Letné ustrašený výkon, a jakmile nabrala domácí mašina potřebné sebevědomí, s neškodnými Hanáky hravě zatočila. Pražané tak po druhé výhře zůstávají spolu se Slavii jediným stoprocentním celkem.

Ve výborném světle se na Letné převedl kapitán Sparty Bořek Dočkal. Po střeleckém představení v Brně tentokrát své záložníky neustále zásoboval přihrávkami či centry ze standardních situací a prsty měl ve všech vstřelených gólech rudého ansámblu. Dva z nich vsítil Lukáš Juliš, ten poslední pak jeho náhradník Libor Kozák.

Letenský kouč Kotal vzkázal jasně, že vítězná sestava se nemění, a na trávník poslal od úvodu stejné muže jako před týdnem při výhře v Brně. Na straně hostů došlo v základní jedenáctce k jediné změně, když autora vítězné branky proti Liberci Gonzáleze nahradil na levé straně zálohy Falta.

Sparta se do první zajímavé šance dostala v sedmé minutě, kdy Čelůstkova tečovaná střela z otočky skončila nad bránou gólmana Sigmy Mandouse. Za další čtyři minuty vyhledal Dočkal centrem ze standardní situace hlavu Štetiny, jenž hlavičkoval těsně nad břevno. V dalších minutách však příležitosti moc nepřibývaly.

Domácí tak museli vydržet do 37. minuty, ovšem rozhodně nelitovali. Dočkal vyslal do úniku Hložka, který mohl zakončovat či udělat kličku na Mandouse. Místo toho ale předložil míč Julišovi, který jej bezpečně uklidil do prázdné brány - 1:0. Sparta navíc do přestávky přidala ještě jeden zásah. Opět se o něj postaral Juliš, když se k němu odrazil balón po Dočkalově rohovém kopu. Forvard Pražanů jej bez zbytečných rozpaků napálil do sítě a zajistil svému týmu cestou do kabin "Csaplárovský" náskok.

Tři minuty po změně stran se postavil k přímému kopu po faulu hostujícího Greššáka Dočkal a donutil Mandouse k tomu, aby jeho pokus vyrazil na rohový kop. Krátce poté napálil odražený míč těsně vedle tyče Sáček. V 53. minutě se Hložek zase řítil na Mandouse, tentokrát ale selhal. Pomezní nakonec odmával ofsajd, pravděpodobně však chybně. Za okamžik se ojediněle osmělila i Sigma, konkrétně to byl Hála, u jehož tečované střely se brankář Pražanů Heča modlil, aby nezapadla k tyči. Nakonec si to ale namířila do zámezí.

Domácí nicméně hýřili ve druhém poločase větší aktivitou než v tom prvním. V 58. minutě hlavičkoval Juliš po pasu od Vindheima v těžké pozici nad bránu, za další dvě minuty zase Hložek překvapil bránící Hanáky a místo přihrávky do strany vystřelil, přičemž nechybělo mnoho, aby se trefil po zemi přesně k tyči. V 65. minutě už musel Mandous zasahovat proti dělovce Krejčího, poté po standardní situaci od Dočkala hlavičkoval mimo zamýšlený cíl Lischka. Sparta držela otěže zápasu pevně v rukou.

To potvrdil její další útok ze 70. minutě, při němž Vindheim vyhledal hlavu Hložka, jehož pokus byl sražen do zámezí. Osm minut nato vykouzlil Dočkal další povedený centr od rohového praporku, na který si naskočil Lischka a donutil Mandouse k parádnímu zákroku. V 89. minutě už ale Mandous potřetí kapituloval. Opět se tak stalo po rohovém kopu od Dočkala, jenž tentokrát na přední tyči prodloužil Čelůtka patou do ohně, kde balón za Mandousova záda poslal střídající Kozák.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
kecipep

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Marv

2:1

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě match tohoto kola. Zatim na nej cekam u Liberec vs Plzen ( Liberec jede solidni bomby ).

Preju Sigme at to zkusi urvat ... Ale uprime si myslim, ze Sparta vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele