31. kolo
08.05.2021 17:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Plzeň znovu ztratila, po obratu přišla o výhru v nastavení

Plné zvratů bylo utkání mezi o poháry bojující Plzní a o záchranu se strachující Příbramí. Hosté šli do vedení díky Pilíkovi s Novým, načež otočili Beauguel, Brabec a Ondrášek. O konečném výsledku 3:3 rozhodl v šesté minutě nastavení Zorvan.

Úvodní desetiminutovka přinesla jednu zajímavější příležitost na každé straně. Lubegovu střelu zblokoval Kaša, Havlovi zase chybělo pár centimetrů. Po necelé čtvrthodině už šli hosté do vedení. Lubegův centr našel hlavu Tomáše Pilíka, od níž balón putoval zcela mimo Hruškův dosah.

Další šance Příbrami úspěch neslavila, Vávra ale byl blízko. Dočkal se až po čtvrtině utkání Martin Nový, jehož dalekonosná přízemní rána zapadla za Hruškova záda. Snížit rozdíl ve skóre mohl Kalvach, jemuž přímý kop zablokoval Tregler. Vzápětí byl blízko třetí brance Příbrami Lubega, jenž neuspěl.

Závěr první půle patřil viktoriánům. Káčerovu přihrávku ještě nezužitkoval Havel, který si vylámal zuby na Šimanovi, avšak v páté minutě nastavení zužitkoval rohový kop Jean-David Beauguel, který snížil rozdíl ve skóre. Krátce po návratu ze šaten se ve dvou gólových příležitostech objevil Ondrášek, poprvé ale hlavičkoval vedle, podruhé jej vychytal Šiman.

Nedlouho po něm zase dvojšanci dostal Šulc, podobně jako Ondrášek i on jednou trefil brankáře a jednou vůbec zařízení. V sedmdesáté minutě se fanoušci Viktorie při svém návratu na stadion dočkali vyrovnávací trefy. Kašova hlavička po rohovém kopu skončila na tyči, dorážející Jakub Brabec si už ale poradil znamenitě a skóroval.

Další tutové šance zůstaly nevyužity. Nejprve Hruška výtečným zákrokem zastavil Lubegův únik, poté Havel nepřesně hlavičkoval. V nastavení se ovšem děly věci... V jeho samotném úvodu nejprve Kalvach prověřil Šimana, od něhož se balón odrazil jen ke Zdeňku Ondráškovi, jehož dorážka rozvlnila síť.

Jenže to nebylo vše. V šesté minutě přidaného času se dlouhý nákop dostal k Filipu Zorvanovi, jenž si povšiml vyběhnutého Hruški a famózním obloučkem jej z dálky přehodil. Na výsledku 3:3 už se poté nic nezměnilo a hosté si tak ze Štruncových sadů odváží cenný bod.

V tabulce snížili svou ztrátu na záchranu na pět bodů, naopak Plzeň pohrdla příležitostí jít před Slovácko na čtvrté místo.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele