33. kolo
23.05.2021 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň rozmetala šance Baníku na Evropu a sama se přiblížila pohárům

Dle papírových předpokladů měli Plzeň a Baník svést napínavý boj, výsledek duelu však byl naprosto jednoznačný. Viktoria svého protivníka smázla čtyřmi góly a přiblížila se pohárové Evropě. Baník naopak může na mezinárodní soutěže definitivně zapomenout.

Plzeň se tak vzdálila šestému Liberci, a pokud v posledním kole získá alespoň bod v Opavě, páté místo a postup do Evropské konferenční ligy ji nemine. Ostravané naopak již zcela jistě skončí v tabulce na osmé pozici.

V úvodu zápasu přitom Viktoria působila dost nervózně a hned ve čtvrté minutě vyrobil Hejda obrovskou chybu při rozehrávce, po které Kuzmanović upaloval sám na brankáře Plzně Staňka, jenže své zakončení nasměroval do tyče. Poté si moc suverénně nepočínal ani Staněk, celou situaci nicméně tentokrát uhasil Brabec.

V 17. minutě se už Západočeši konečně prezentovali pohlednou akcí směrem dopředu. Čermák srazil pas od Hejdy pro nabíhajícího Buchu, ten však střílel nad břevno. Další příležitost přinesl domácím rohový kop, po němž se v chumlu hráčů nejrychleji zorientoval Hejda, jenž ale ke své smůle trefil pouze Jánoše, který představoval poslední překážku v cestě míče do sítě.

Do třetice už se Viktoria radovala z úvodní trefy. Centr Kalvacha ze 30. minuty sklepl Hybš před bránu, kde si důrazně opět počínal Hejda a tentokrát již balón propasíroval za brankovou čáru. Svůj náskok Plzeň navýšila nedlouho po změně stran. Bucha poslal kop od rohového praporku rovnou do pokutového území Baníku, kde na Hejdu úspěšně navázal kolega ze stoperské dvojice Brabec.

Střelec druhé branky však v 58. minutě špatně vystoupil a umožnil De Azevedovi, aby poslal do úniku Sora, jenže záložník Slezanů ztroskotal na Staňkovi. Na druhé straně se v 74. minutě mohl prosadit Šulc, jehož přihrávkou pod sebe vyhledal Bucha, avšak mladý středopolař pálil do tyče.

Přesně naopak mířil v 82. minutě Ondrášek, jenž se se štěstím dostal k míči, aby jej zpoza pokutového území napálil za záda gólmana hostů Laštůvky - 3:0. Útočník Plzně měl prsty také v posledním gólu domácích, když šest minut po svém zásahu rozjel akci přihrávkou na Káčera, ten poté balón rozdal doleva na zcela volného Ba Louu, jenž jemným obloučkem přehodil bezmocného Laštůvku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele