16. kolo
24.01.2021 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Plzeň přece jen využila přesilovku a dvěma góly udolala Pardubice

I proti Pardubicím se Plzeň dlouho trápila, nakonec však Západočeši našli recept na soupeře a po třízápasové pauze zase okusili chuť vítězství. Duel s Východočechy výrazně ovlivnilo vyloučení hostujícího Martina Šejvla, načež výhru domácím vystřelili Milan Havel s Pavlem Buchou.

Počáteční aktivita domácích málem vyústila ve vedoucí branku v páté minutě, kdy Buchovu střelu tečoval bránící Toml do tyče. Osm minut poté poslal Kovařík z levé strany centr na Ondráška, jehož šanci zlikvidoval gólman Pardubic Boháč. Za další čtyři minuty se v tutovce zjevil Bucha, k němuž se odrazil míč, jenže záložník Plzně trefil pouze Boháče.

Pardubice se svojí šanci dlouho vyčkávaly, ovšem ve 29. minutě nebyly daleko od gólu. Do dloubáku Surzyna se opřel Černý, jehož skákavý volej vytěsnil s potíži brankář Viktorie Staněk, který pro nedělní utkání dostal důvěru před kolegou Hruškou. Hned vzápětí ale letěli akcie hostů rychle dolů, neboť Šejvl zastavil unikajícího Faltu pouze za cenu červené karty. Těsně před přestávkou se pak Západočeši dokonce radovali z branky, avšak Ondrášek dorazil Kašovu ránu z ofsajdu, tudíž po zásahu videorozhodčího byl gól domácích odvolán.

Hráči Viktorie ale po změně stran dlouho nemohli z početní převahy nic moc využít. Jejich akce zpravidla končili nepřesně a dlouho se zdálo, že výsledkové trápení Plzně bude pokračovat. V 55. minutě sice Falta našel za obranou Pardubic Šulce, ten si ale nepokryl míč před důrazným Caduem.

Nicméně v 77. minutě se Západočeši konečně dočkali. Buchovu průnikovou přihrávku tečoval Toml nešťastně k Havlovi, jehož branka by bez zásahu stopera hostů neplatila, takhle však Toml anuloval ofsajd a domácí šli tedy díky Havlovi do vedení. Deset minut poté Boháč vychytal Ba Louu, dorážka Ondráška hlavou pak letěla nad břevno. V nastavení už ale strážce svatyně Východočechů kapituloval podruhé, když jej po přihrávce od Ba Louy překonal Bucha.

Autor: Ondřej Vaculík / O2 TV

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň nesmí už nikde ztrácet body jestli chce bojovat o Evropu a pomoct českýmu fotbalu pokud by se nedostala byl by to veliký průser pro český fotbal Plzeň musí všechno už vyhrát takže teď tipuju 3:0 se Staňkem v brance a ne s tím nemehlem Hruškou který neumí chytat a dostal Plzeň do sraček

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele