31. kolo
08.05.2021 17:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Mocný finiš bez úspěchu, Zbrojovka s Boleslaví prohrála

Mladý Boleslav je definitivně zachráněna! Na hřišti Brna zvítězila 2:3, když už v první půli skórovali Drchal s Douděrou, první jmenovaný se prosadil i po pauze a Zbrojovka už se i přes branky Pernicy s Přichystalem nedokázala dotáhnout. Čeká ji tak v závěru sezony těžký úkol.

Ve hře už je tak pouze jedno místo mezi elitou pro příští rok, o které mohou zabojovat ještě tři týmy. Nejlepší výchozí pozici mají tři kola před koncem Teplice, za nimiž o čtyři body zaostává právě Zbrojovka a další krůček za ní je Příbram. Ale zpět k utkání na Srbské...

Jihomoravané měli hned v úvodu dvě velké šance, při kterých se musel předvést Šeda. Nejprve zneškodnil Hladíkovu ránu, poté vytěsnil i Texlův pokus na rohový kop. Nakonec se tak z první branky radovali hosté. Ladrův pas vysunul Douděru, ten proniknul až do šestnáctky a připravil snadný gól Václavu Drchalovi.

Tentýž hráč mohl po obejití Dreksy skórovat podruhé, avšak vylámal si zuby na Berkovcovi. Zmrhala zase na poslední chvíli zastavil Štepanovský, později po jeho přihrávce pálil Klíma nad. Středočeši se přesto druhé branky ještě před přestávkou dočkali. Davidu Douděrovi parádně sedla střela po odraženém míč, Berkovec byl bezmocný. A mohlo být ještě hůře, jenže tento gólman si poradil se Skalákovou střelou.

Jenže nedlouho po přestávce vyrobil obrovskou hrubku Hlavica, který prakticky namazal Václavu Drchalovi a ten už gól snadno vsítil. Bleskově ale dostala příležitost i Zbrojovka. Dancák ve vápně poslal k zemi Reitera, načež se kopala penalta. Té se zhostil Luděk Pernica, který prudkou ranou doprostřed snížil.

Po hodině hry mohl vstřelit kontaktní gól Hladík, jenže napálil tyč. Co se nepovedlo jemu, to zvládnul dvacet minut před koncem Jakub Přichystal. Tomu přistrčil míč právě Hladík a Přichystalova rána zblízka byla na Šedu moc velkým soustem. Srovnat ale už Zbrojovka nedokázala a Boleslav tak z Brna odjížděla s plným počtem bodů.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráli na Synotu a prohrají v Brně . Možné je vše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele