o titul, 2. kolo
30.04.2022 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Jurečka v moravském souboji sestřelil Ostravu a vrátil se do čela tabulky střelců

Zápas dvou různých poločasů v nadstavbové skupině o titul nakonec přinesl domácímu Slovácku jistotu účasti v evropských pohárech, když otočilo zápas proti ostravskému Baníku a zvítězilo 3:1. Všechny trefy svěřenců Martina Svědíka měl na svědomí Václav Jurečka, který se tak opět dostal do čela tabulky střelců i přes fakt, že na hřiště přišel až v úvodu druhé půle.

Oba týmy vstoupily do nadstavbové fáze shodně venkovními prohrami 1:3 na hřištích favoritů. Tabulkově lépe postavené šlo do utkání Slovácko, které se kromě toho pyšnilo také mnohem lichotivější bilancí vzájemných zápasů. Čtyřikrát za sebou totiž neprohrálo a z posledních 10 střetnutí jich vyhrálo sedm. Překvapujícím faktem bylo, že oba celky nechaly pouze na lavičce svého nejlepšího střelce, domácí Jurečku a hosté Ladislava Almášiho. Oba se před utkáním prosadili už 14krát a soupeřili o korunu krále střelců.

Že nechtějí svěřenci trenéra Tomáše Galáska boj o evropské poháry vzdávat bez boje, ukázal už v šesté minutě Jiří Klíma, který snadnou dorážkou ukončil svůj skoro dvouměsíční gólový půst. Nutno ovšem zmínit, že míč na kopačku baníkovského útočníka nasměroval svým nepovedeným zákrokem Michal Kohút. Další zaváhání defenzivy Slovácka přišlo po jednoduchém odkopu, mladík Daniel Smékal přesprintoval stoperskou dvojici, jeho únik však Filip Nguyen v rozkleku zlikvidoval. Pět minut před pauzou Nguyen hasil výběhem další kontr Slezanů, odvrácený míč však přistál na noze Jiřího Bouly, který dalekonosnou ranou ze středového kruhu minul odkrytou bránu.

Druhý poločas ukázal okénka také v obraně Ostravanů. Do souboje proti brankáři se dostal skoro od půlící čáry unikající Rigino Cicilia, jeho obstřel zazvonil na pravou tyč. V 52. minutě navíc David Lischka ve vápně nevybíravě sestřelil Vlastimila Daníčka, po intervenci videa a tříminutové prodlevě proměnil penaltu Jurečka, který se dostal s úvodem druhé půle na plac a dotáhl se na čelo tabulky střelců. A o čtvrt hodiny později se na čele osamostatnil, když perfektně využil kolmý pas za obrannou linii od Marka Havlíka. Rozhodnutí měl na noze Petr Reinberk, který po zpracovaném centru dokázal prostřelit gólmana, na brankové čáře ale cestu míči zatarasil obránce. Jurečka nakonec zkompletoval hattrick, v nastavení doklepl z pár metrů vyraženou střelu svého spoluhráče.

Slovácko tak svého soupeře porazilo, čímž si zajistilo při nejhorším čtvrtou příčku. V příštím kole se 8. května představí na hřišti Slavie, ještě před tím se však střetne s druhým pražským S ve finále poháru. Baník 7. května přivítá Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Jakub Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
Lawman

Objektivní článek o současném Baníku. Hru Baníku je možne charakterizovat dvěmi herními systémy, které se kolo co kolo opakují anebo prolínají. Když hrají s lepšími mančafty, tak si vždy nechají vstřelit jednu případne dvě branky ( samozřejmě po brutálních kiksech a nejlépe v první čtvrtině zápasu ) a potom pracně dohánějí náskok. V domácich zápasech to v nejlepším případě dokopou k remíze, venku pochopitelně velkú kulové. V zápasech se slabšími celky se zase dostanou do vedení a potom odejdou ze hřište v domnění, že je už vymalováno. Pojmy aktivní obrana s protiútoky je pro Baník pojem neznámý.

A ještě jedna věc. Nechce se mi věřit, že v rozpočtu Baníku by se nenašli peníze na rozumný nákup minimálně tří jihoamerických hráču ( nemusí být z Brazílie, Argentiny anebo z Uruguaye ) ale trojici skromných ale hráčsky kvalitních fotbalistu z Peru, Chile anebo Kolumbie ) Kupovat nějakého Koncovoje anebo jiného kopáče nedáva žádny smysl. Potom je pohárový sen pouze snem a bude jím celé roky.

Reagovat
Jerry015

Jde spíš o to, že možnosti a limity jednotlivých klubů se hodně vyrovnaly. Je jen na šikovnosti zázemí jak dokáží ony možnosti a limity skloubit k co nejefektivnějším výsledkům. Jinými slovy, není to jen o penězích, ale i o schopnostech funkcionářů, známostech, odhadu, určité dávce štěstí etc. přivézt do klubu fotbalistu, který tým skutečně a kvalitativně pozvedne. Konkurence kroužící okolo šikovných fotbalistů jakéhokoli kontinentu je velká a mnoho klubů nabízí srovnatelné podmínky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele