základní část, 2. kolo
01.08.2021 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovácko udolalo Budějovice a v lize zůstává stoprocentní

Slovácko se nejlepším možným způsobem oklepalo ze čtvrtečního vyřazení od bulharského Plovdivu v pohárové Evropě. Proti Budějovicím hýřilo aktivitou a díky zásahu Michala Kohúta si nakoec připsalo druhé vítězství v ligové sezoně. Závěrečný tlak Jihočechů k úspěchu nevedl, Dynamo tak po výhře v úvodním kole zapsalo první ztrátu.

V první půli se Moravané jen zastřelovali. Nejprve Petržela ve druhé minutě prostrčil balón v pokutovém území Dynama na Jurečku, toho ovšem vychytal Vorel. Čtyři minuty nato se Petržela prezentoval volejem z dálky, jenž proskákal kolem Vorlovy levé tyče do zámezí.

Dotřetice se Petržela dostal do akce ve 39. minutě, kdy jej dopředu vyslal Kohút. Zkušený křídelník se natlačil před Králíka, jenže v obrovské šanci trestuhodně netrefil bránu. Nedlouho poté zkusil štěstí pravý bek Slovácka Tomič, našel však jen Vorlovu náruč. Záhy domácí zatlačili na rozehrávku Budějovic a Mareček mohl využít špatného zpracování Čavoše, to by ovšem musel trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Zkraje druhé půle se nejprve jen zastřelovali Havlík s Kohútem, v 60. minutě už ale právě Kohút převzal balón na hranici šestnáctky a technickou střelou se hezky trefil k tyči — 1:0. O 20 minut později se gólu dožadovali též Jihočeši. Králikovu hlavičku po rohovém kopu totiž odvrátil Kalabiška na úrovni brankové čáry. Rozhodčí Zelinka nicméně po konzultaci s videorozhodčím nevysledoval, že by kulatý nesmysl přešel klíčovou hranici.

Slovácko tedy drželo těsný náskok, Budějovice ale v závěru začaly bušit na vrata. V 86. minutě přihrál Mihálik na Basseyho, jehož sražený pokus proletěl těsně kolem tyče. V nastavení si ještě na rohový kop Čoliće naskočil Havel, avšak ani jeho hlavička nezajistila Dynamu bodový zisk.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele