základní část, 28. kolo
09.04.2022 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovácko se Slezany nemělo slitování, domů jim nadělilo dárkový koš se třemi fíky

Tým z Uherského Hradiště ve 28. kole Fortuna ligy přehrál na domácí půdě Karvinou 3:1 a dál udržuje naděje na třetí příčku. O vítězství domácích se postaral ve 49. minutě rozhodující trefou Rigino Cicilia. Poprvé nastoupil v základní sestavě Jiří Borek, který přišel o čisté konto zásluhou závěrečné branky Vlasije Sinjavského.

Šance Karviné na záchranu v minulém kole opět značně pohasly. Doma totiž nedokázala porazit Bohemians a na předposlední Pardubice stále ztrácela sedm bodů. Slovácko navíc se Slezany neprohrálo sedm ligových střetnutí v řadě. Hostům mohly hrát do karet problémy v hradišťském brankovišti, kde poprvé nastoupil v základu mladý gólman Borek, který však proti Olomouci nedostal jediný gól.

Netrvalo dlouho a domácí fanoušci se radovali ze vstřelené branky. Autorem gólu se stal smolař slezského výběru Túlio, jenž si hlavičkou sklepl balon přímo do vlastní sítě. Hra se následně zvolnila a následoval vyrovnaný úsek, ve kterém se oba celky snažily nalézt cestu skrz soupeřovu obranu. To se mohlo podařit Václavu Jurečkovi, který se dostal až do vápna a vypálil, gólman ale svůj tým podržel a povedeným zákrokem vyrazil míč na tyč. Slovácko bylo po této šanci nebezpečnějším týmem, v pojišťovací branku se jim ale jejich úsilí přetavit do konce poločasu nepodařilo.

Po změně stran domácí opět udeřili. Obránci Karviné si nechali propadnout poměrně pomalý centr do vápna, který technickou střelou v pádu uklidil pod břevno Rigino Cicilia. Stejný hráč mohl svůj střelecký účet o chvíli později rozšířit o další trefu, ve vyložené šanci ovšem zaváhal a poslal míč mimo tři tyče. Jeho chybu ale o chvíli později napravil Stanislav Hofmann. Na povedený centr Milana Petržely si vyskočil nejvýše a balon poslal hlavou za záda bezmocného gólmana. Slovácku rostla s nadělenými brankami chuť a dále se hnalo do gólových příležitostí. Slezané však další příkoří nedopustili a v závěru vstřelili alespoň čestný zásah, o který se postaral estonský útočník Sinjavskij.

Slovácko tak vyhrálo již pátý z posledních šesti ligových zápasů a nadále se snaží vyvíjet tlak na třetí Spartu. Právě s ní se střetne v příštím kole 17. dubna, zápas se odehraje na pražské Letné. Karviná se tentýž den představí v Liberci.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele