základní část, 27. kolo
02.04.2022 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nádherná trefa Havlíka rozhodla o výhře Slovácka nad Olomoucí

Aprílový záchvěv zimy se nevyhnul ani jindy již prohřátým sníženinám na březích Moravy a na kvalitě duelu mezi Slováckem a olomouckou Sigmou to bylo znát. Navzdory minimu gólových příležitostí se však diváci v Uherském Hradišti přece jen jedné branky dočkali. Vstřelil ji Marek Havlík, který pohledným obstřelem zařídil vítězství pro domácí.

Z nudy uherskohradišťský stadion zíval zejména v první půli, kdy za zmínku stála snad jen sražená střela Reinberka ze 16. minuty, po níž dorážel Jurečka, avšak gólman Olomouce Macík včas zasáhl. Nadějněji již vypadal vstup do druhého poločasu, kdy již ve 47. minutě zaujal Havlík ránou, která těsně proletěla nad břevnem.

Hosté se do velké šance dostali po hodině hry. Růsek se natlačil před Kadlece, načež jej zastavil až zasahující brankář Borek, který se přitom do hry dostal až v průběhu duelu namísto zraněného kolegy Fryštáka. Borkův zákrok se však ukázal být velmi důležitým. V 65. minutě se totiž na druhé straně hřiště zorientoval v pokutovém území Havlík, jenž se vytočil ke střele silnou levačkou a zakroutil míč k tyči mimo Macíkův dosah - 1:0.

Za dalších deset minut pálil po Reinberkově centru z voleje příliš vysoko Holzer, Slovácko to ale mrzet nemuselo. Sigma totiž ze závěrečné snahy o vyrovnání nic nevytěžila a poprvé od 19. dubna vyšla naprázdno. Domácí si naopak pojistili vynikající čtvrtou pozici.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

Nabuzeni po dobrém výkonu v poháru, po delší době už téměř pohromadě, ale bez Svědíka na lavičce.. 2:1

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele