základní část, 9. kolo
25.09.2021 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Baník otočil proti Bohemians a slaví další vítězství

Podobné pocity jako před týdnem zažili v zápase devátého kola fanoušci Bohemians. Jejich mužstvo totiž na hřišti Baníku vedlo po Chramostově trefě, nakonec to ale zase skončilo debaklem, tentokráte 4:1. O obrat se postarali Budínský, Kuzmanović, Pokorný a Almási.

Hned v úvodu mohl domácí mužstvo poslat do vedení Tetour, Klímovu přihrávku ovšem nevyužil a pálil nepřesně. Namísto toho se jako první prosadili Klokani. Zcela zapomenutý byl na zadní tyči Jan Chramos, který dostal pas od Ljovina a po zpracování bez větších potíží skóroval.

Zápas měl velký spád, vyrovnání viselo ve vzduchu po Klímově centru na Kuzmanoviće, jenž zakončil těsně vedle. Vzápětí po Tetourově načechraném míči srbský ofenzivní univerzál prodlužoval na Almásiho, ani tomu se ale nepodařilo najít prostor mezi třemi tyčemi. Na opačném konci hřišti zahrozil znovu Chramosta, proti němuž se reflexivním zákrokem blýsknul Laštůvka.

Tím šance Bohemky nekončily, další Chramostův pokus zneškodnil až na brankové čáře Lischka, Hronkovu tvrdou střelu zase zastavil vybíhající Laštůvka. Baníkovcům se nakonec povedlo vsítit ještě před pauzou cenný gól. Almásimu se po centru nepodařilo zakončit, nicméně odkop obrany trefil jen Lukáše Budínského, od něhož se míč odrazil za záda Bačkovského. Gólman hostí se ještě v první půli musel vyšvihnout proti Almásiho pokusu.

Po návratu ze šaten netrvalo dlouho a Slezané se dostali do vedení. Stačilo k tomu párkrát přenést hru ze strany na stranu, nakonec se přetažený míč dostal k Almásimu, který hlavou vracel míč zpět do ohně. Bačkovský při boxování zaváhal a poslal kulatý nesmysl jen k Nemanjovi Kuzmanovićovi, jenž jej z krkolomné pozice dokázal nasměrovat směrem na místo určení.

Vzápětí se nezadařilo Bederkovi, jenž mohl z úhlu potrestat soupeřovu chybu. Prázdnou bránu ovšem netrefil, rozezvučel jenom její konstrukci. A tak se po třech čtvrtinách utkání znovu poštěstilo domácím. Fleišmanův roh doletěl přesně na hlavu Jakuba Pokorného, od níž míč skvostným způsobem putoval k tyči mimo dosah brankáře.

A to stále nebylo vše, zanedlouho stadion ve Vítkovicích slavil počtvrté. Tentokráte na tom měl velký podíl Ndefe, jehož pas našel Ladislava Almásiho. Ten prokázal, že hlavičkovat umí a svou svrchní částí těla skóroval. Baníkovcům se přesto nepodařilo zápas dohrát tak, jak by si představovali. Ne snad, že by se jim nedařilo herně, avšak Kuzmanović za zbytečný zákrok uviděl druhou žlutou kartu a v příštím zápase si nezahraje.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 by znamenala zisk pro určité pochybné společnosti. Nesmí k tomu dojít.

Reagovat
arsavin

Pro koho?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak těžké uhádnout??? SÁZKOVKY.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne Potok střídačka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele