základní část, 17. kolo
05.12.2021 15:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Baník díky rychlému nástupu přejel České Budějovice

Na rozuzlení nedělního utkání mezi Baníkem a Českými Budějovicemi se nečekalo dlouho. Za Slezany během prvních sedmi minut skórovali Klíma s Fleišmanem, ještě v první půli zvyšoval Buchta. Po Škodově snížení bleskově Kuzmanović pojistil na konečných 4:1.

Hned první výraznější akce utkání přinesla zahajovací trefu. Tetour si pohlídal ofsajdovou linii a přihrál pod sebe na nabíhajícího Jiřího Klímu, jenž s naprostým přehledem skóroval. I druhý zásah přišel po akci z pravé strany. Tam došlo k nedovolenému zákroku na Ndefeho, což rezultovalo v standardku z velmi ostrého úhlu. Té se ujal Jiří Fleišman, který svým pokusem na branku překvapil asi všechny včetně brankář Vorla, ten totiž míč pustil do sítě.

I nadále Slezané svého soupeře tlačili. Klímovi se v dobré příležitosti nepovedlo balón zpracovat a ten mu utekl do autu, nedlouho poté po Ndefeho pasu a Azevedově přiklepnutí zakončoval Lischka mimo. Další souhra už však gólovou radost přinesla. Kaloč famózním pasem za obranu našel nabíhajícího Davida Buchtu, který lobem přinutil Vorla kapitulovat potřetí.

Jihočeši se i nadále museli bránit, k jejich štěstí Azevedo zakončil protiútok bídně, když namísto zpracování a střely podél brankáře napálil míč z první mimo prostor tří tyčí. Až pak konečně zahrozilo i Dynamo. Van Buren se už už dral do zakončení, avšak Budinský hrdinně zasáhl. Přesto se nizozemský útočník dostal k další šanci, tentokráte mu pro změnu střelecký pokus zhatil Fleišman.

I do druhé půle vstoupili Ostravští aktivně. Fleišmanův centr na Klímovu hlavu málem slavil úspěch, kdyby se nevyznamenal Vorel. Po třech čtvrtinách utkání Bassey výtečně našel Vaise, ani ten ale nenašel na Budinského recept. A tak se Budějovice dočkaly až v závěru, kdy Vaisův centr doletěl na Michala Škodu, jehož hlavička skončila za gólmanovými zády.

Přesto Baník nenechal Dynamu ani poslední slovo. Jen o pár desítek sekund později totiž Svozil našel na hranici vápna Nemanju Kuzmanoviće a ten si ranou z první připsal gól. Smetanova družina si své vedení pohodlně pohlídala, natáhla svou šňůru neporazitelnosti a hlavně se dotáhla na rozdíl tří bodů ke čtvrtému Slovácku. Naopak Budějovice se propadly na desátou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Alan

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele