o titul, 3. kolo
07.05.2022 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Baník konečně zdolal Hradec a sezónu zakončí na pátém místě

Nezdary ostravského Baníku proti Hradci skončily. Slezané na čtvrtý pokus dokázali "Votroky" v aktuální sezoně porazit a definitivně tak odrazili nápor Východočechů, kteří si ještě brousili zuby na pátou příčku. O vítězství bílo-modrých rozhodl ve druhém poločase dvougólový Ladislav Almási.

Hradec tak nováčkovskou sezónu završí na šestém místě, zpočátku se ovšem zdálo, že i po třetím utkání v nadstavbě bude ještě moct dorážet na pozici výš. V sedmé minutě totiž Kubala z pravé strany vyhledal v pokutovém území Vlkanovu, jenž díky nešťastné teči Takácse poslal Votroky do vedení.

Vedení ovšem hostům vydrželo něco málo přes čtvrthodinu. Po autu Fleišmana nacentroval Klíma před bránu, kde se v ideální moment zavěsil do vzduchu Takács. Obránce Baníku udeřil hlavou a odčinil tak svůj podíl na první brance v zápase. Ve 35. minutě však mohl Východočechům vrátit vedení Vlkanova, který chtěl využít vyběhnutí gólmana Ostravanů Laštůvky, strážce domácí svatyně nicméně nakonec nepřelstil.

Skóre se neměnilo ani těsně před přestávkou, kdy Laštůvka zneškodnil také velkou příležitost Kubaly. Hradec však dokazoval, že se Slezanů rozhodně nebojí, a aktivitou hýřil také po změně stran. Gólu se v 56. minutě mohl dočkat hlavičkující Prekop, zasahující Laštůvka byl ovšem znovu proti, byť z jeho neustálého kroucení hlavou bylo znát, že nedbalek bránících spoluhráčů má už dost.

Votroci nakonec skutečně výrazně přispěli ke třetímu gólu utkání, ten ovšem skončil v jejich síti. Harazim totiž pod tlakem napadajícího Ndefeho odehrál balón jen k Almásiho, který nezaváhal a z bezprostřední blízkosti překonal zaskočeného brankáře hostů Vízka.

Na svou chybu chtěl Harazim zapomenout v 80. minutě, kdy vysunul Kučeru, ten si ovšem vylámal zuby na Laštůvkovi. Baník naopak neměl slitování a v 87. minutě definitivně rozhodl o zisku tří bodů. Centr Buchty z pravé strany zužitkoval Almási, jenž po svém 16. gólu v probíhající sezóně nejvyšší soutěže dotírá na korunu krále střelců.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele