o titul, 4. kolo
11.05.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

David Buchta (© youtube.com)

Slavia nezvládla zápas v Ostravě a opouští ligový trůn

Řada slávistů si sice přes den stěžovala na rozhodnutí Hradce Králové, jenž do zápasu proti Plzni nenasadil dvě své opory, nakonec se však právě sami sešívaní porazili v boji o titul. Na půdě ostravského Baníku totiž pouze remizovali a na čtvrtý ligový titul v řadě nedosáhli.

Slavia přitom utkání ve Slezsku rozehrála skvěle. Už v páté minutě poslal Traoré do úniku Sora, jenž namísto dalšího postupu vpřed zvolil chytré zakončení z dálky, kterým obstřelil zaskočeného gólmana Baníku Laštůvku - 0:1. Vedoucí branka ale Pražany moc neuklidnila. Naopak v průběhu druhé půle přebrali iniciativu spíše domácí.

Blízko vyrovnání byl již ve 24. minutě Klíma, jenž si naskočil na rohový kop Fleišmana, trefil ovšem pouze břevno. O tři minuty později zahrozili Ostravané znovu po standardní situaci. Tentokrát se do vzduchu pověsil Almási, avšak bránu sešívaných netrefil. Více štěstí stálo při Slezanech po půlhodině hry. Fleišmanův centr z levé strany prodloužil bránící Ousou nechtěně na zadní tyč, kde se do voleje opřel Buchta. Slávistický brankář Mandous se sice s vypětím všech sil natahoval, vyrovnávací trefě ale nezabránil.

Domácí zvládli koncovku prvního poločasu opravdu na výbornou. Ve 36. minutě si Klíma dokonce udělal zálusk na obrat, přízemní střelou nicméně těsně minul svatyni protivníka. Po změně stran se však Baník mohl strachovat o to, aby nečelil pokutovému kopu. Laštůvka totiž při snaze o vyboxováni balónu nevybíravě sestřelil Sora a mohl být rád, že hlavní arbitr jeho počínaní nikterak nepotrestal.

Méně shovívavý byl tým rozhodčích po hodině hry. Aktivní Sor se po výborné individuální akci dostal za defenzivu Slezanů, načež jej při postupu na Laštůvku rozhodil v běhu Lischka. Ke kontaktu mezi hráči dost možná ani nedošlo, pád Sora však ve výsledku znamenal vyloučení Lischky. Hosté zároveň dostali k dispozici slibnou možnost v podobě nebezpečné standardní situace, ze které ovšem Holeš trefil pouze břevno.

V závěru se zoufalí sešívaní čím dál více uchylovali k nákopům a centrům do ohně, na které si nabíhal také Mandous. Baník nicméně všechny akce celkem s přehledem ubránil a výborným výkonem se podepsal na rozšifrování hlavní ligové tajenky.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
boryland

2:2.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele