základní část, 23. kolo
26.02.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Baník po změně stran rozhodl utkání na půdě Bohemians

Nějakou dobu to trvalo, avšak ve druhé půli přece jen přinesl střet Bohemians s Baníkem góly. A to výhradně do brány domácích, kteří tak prohráli podruhé v řadě a zůstávají ve skupině o udržení. Ostravané si naopak díky gólům Nemanji Kuzmanoviće a Ladislava Almásiho pojistili čtvrté místo v tabulce.

Bohužel jsme si již zvykli, že trávník ve vršovickém Ďolíčku nedisponuje po zimní přestávce valnou kvalitou. Zřejmě i proto nenabídl první poločas mnoho vzruchu. Ve 14. minutě se Slezané dožadovali pokutového kopu poté, co centr Kuzmanoviće přistál na ruce Köstla, sudí však celou situaci neposoudil jako penaltovou. Do slibné gólové příležitosti se těsně před přestávkou hnali tři hráči hostů. Míč vedl Koncevoj, který na sebe nakonec vzal zodpovědnost, celou situaci nicméně zbabral, neboť jeho zakončení zablokoval bránící Květ.

První zaznamenáníhodná šance druhé půle přišla až po hodině hry, kdy v nadějné pozici hlavičkoval nepřesně Puškáč. O tři minuty později chtěla kopat penaltu také Bohemka. Tentokrát totiž balón spadl na ruku Ndefeho, píšťalka arbitra nicméně zase zůstala němá.

Klíčový okamžik utkání se odehrál čtvrthodiny před koncem. Janošek v rohu hřiště připravil o balón Vaníčka, načež Falta prudkým centrem vyzval k hlavičce Almásiho. Tu ještě brankář Pražanů Valeš vyrazil na břevno, k dorážce se ovšem jako první nachomýtl Kuzmanović, jenž rozjásal početný kotel hostujících fanoušků.

Po brance na 0:1 se situace pro Bohemians záhy ještě víc zkomplikovala, neboť Hronek po obdržení druhé žluté karty musel opustit hřiště. V 82. minutě mohl domácí po chybě v rozehrávce definitivně srazit na kolena Buchta, jenže v obrovské šanci zpackal kličku na Valeše. Hned o minutu později si ale lépe počínal Almási. Slovenský útočník si naběhl za defenzivu a gólem pojistil tříbodový zisk Baníku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

0-3

Reagovat
kecipep

2:1

Reagovat
fcb+mufc

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele