základní část, 28. kolo
09.04.2022 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Debutant Vliegen strčil Klokany do kapsy. Čistým kontem prodloužil jejich výsledkovou mizérii

Utkání 28. kola Fortuna ligy mezi Bohemians a Libercem skončilo nerozhodným výsledkem 0:0. Domácí sice byli v zápase aktivnější, všechny jejich příležitosti však skončily u skvěle chytajícího brankáře Oliviera Vliegena. Ten si nemohl přát lepší ligovou premiéru, Klokanům navíc prodloužil sérii bez výhry už na sedm ligových klání.

Bohemka potvrzovala špatnou sezonu i v posledních ligových duelech, jelikož už šestkrát v řadě neokusila pocit vítězství. Nepomáhalo jí v tom ani domácí prostředí, kde se z výhry radovala naposledy 12. února. V minulém kole navíc domácí fotbalisté nedokázali vyzrát ani na jednoznačně poslední Karvinou, odkud si odvezli pouze bod. Na druhé straně Liberec se po senzační výhře nad Slavií také trápil, protože dvě střetnutí v řadě prohrál a navíc nedokázal vstřelit ani jednu branku.

Hráči obou týmů se snažili od začátku utkání podnikat ofenzivní výpady, dlouhé minuty se však nedostali do nebezpečných šancí. To se změnilo až v 15. minutě, kdy se hostující Marios Pourzitidis zblízka neprosadil proti Romanu Valešovi. Na druhé straně se krásně uvolnil David Bartek, i hostující gólman byl však připraven. Vzápětí pálil vysoko nad Dominik Hašek z Bohemians, o chvíli později zklamal z nájezdu ze strany i jeho spoluhráč Jakub Fulnek, jenž trefil pouze debutujícího gólmana Liberce Vliegena.

Ve druhém poločase dostali Klokani svého soupeře pod tlak, vyložená šance přišla v 57. minutě, kdy kapitán zelenobílých Josef Jindřišek rozezněl s přispěním zákroku Vliegena břevno. V následujících minutách musel hlavní rozhodčí krotit emoce hráčů, kteří hráli na hraně pravidel. Postupem času byly častěji vidět náznaky šancí u branky Liberce, domácí fotbalisty však zrazovala předfinální fáze. V 85. minutě mohl o výhře rozhodnout Michael Rabušic, jeho hlavička po rohu však našla pouze náruč Valeše.

Bohemians tak opět nedokázali vyhrát a ze zápasu si odnesli pouze bod. Oba celky čeká další duel 17. dubna, Bohemians se v rámci předposledního kola základní části Fortuna ligy střetnou s Českými Budějovicemi. Slovan pak svede souboj s poslední Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Jan Podmol

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
eL

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
vanGomm

1X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele