základní část, 16. kolo
27.11.2021 15:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovácko zkolabovalo v Budějovicích. Famózní obrat Jihočechů dokonal Bassey

Slovácko si v Českých Budějovicích kráčelo za pohodlnou výhrou, v posledních 20 minutách ale katastrofálně zkolabovalo a sportovní neštěstí bylo na světě. Místo prodloužení série neporazitelnosti tak Moravané na Střeleckém ostrově smutně přihlíželi euforii v táboře domácím, kterým se povedl vskutku pozoruhodný kousek.

Až na propagační střelu Basseyho ze 14. minuty přitom Jihočeši směrem dopředu dlouho nic nevymysleli. Místo toho se bránili tlaku hostů, který už v 18. minutě vyústil v branku. Reinberk na pravé straně vysunul Sadílka, jenž před bránou vyhledal Kalabišku a levý bek Slovácka pohlednou akci gólově zakončil.

Za dalších šest minut mohlo být Budějovicím ještě hůř. Hora totiž v pokutovém území poslal k zemi Holzera, načež Slovácko kopalo penaltu. Tu ovšem Jurečkovi lapil Vorel. Po půlhodině hry hlavičkoval nad břevno po centru od Sadílka Hofmann, deset minut nato zase musel do akce Vorel, který vyrazil střelu Petržely na tyč.

Nápor Moravanů pokračoval také po přestávce. Ve 47. minutě ještě zakončoval hlavou nepřesně Jurečka, o pět minut později už však zrádné zakončení Sadílka proklouzlo Vorlovi přes poněkud děravé rukavice. I poté byl Sadílek při chuti, což demonstroval v 63. minutě další střelou, která tentokrát proletěla nad břevnem.

O čtyři minuty později došlápl nešťastník Hora nešetrně na Jurečku, za což od sudího Ginzela na popud videorozhodčího uviděl červenou kartu. Zdálo se tak, že Slovácku už nic nestojí v cestě za třemi body. Jenže Budějovice se nevzdaly a v 72. minutě se vydaly na zteč. Čolićův roh zužitkoval na přední tyči Valenta a rázem bylo o zápletku postaráno.

Uplynulo devět minut a Jihočeši se radovali podruhé. "Žolík" Valenta vysunul Basseyho, jenž uprchl obraně Moravanů a vyrovnal. A hned za další dvě minuty se scénář opakoval. Tentokrát Bassey unikl Hofmannovi již na polovině hřiště, načež si poradil také s Nguyenem a k úžasu všech přihlížejících dokonal obrat ve skóre.

Přesto mohlo Slovácko odjíždět domů alespoň s bodem. V 89. minutě totiž Havlíkův rohový kop našel Vechetu, proti jehož hlavičce se nicméně parádním zákrokem blýskl Vorel. Ten tak pro domácí barvy uhájil nesmírně cenné vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
Alan

0:2

Reagovat
oli9

1:3

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele