základní část, 12. kolo
24.10.2021 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Trápení Slavie nekončí, z Českých Budějovice veze jen bod

Už čtvrtou ztrátu z posledních pěti soutěžních zápasů si připsali fotbalisté Slavie. Ti v Českých Budějovicích rychle prohrávali po trefách Brandnera a Hory, po přestávce dokázali Olayinka s Oscarem alespoň vyrovnat na 2:2.

V první desetiminutovce se do dvou obrovských příležitostí dostal Olayinka. Hned v úvodu se mu povedlo z malého vápna překopnout poloodkrytou bránu, následně po Bahově centru hlavičkoval do břevna. A tento úsek hry završili brankou domácí. Mihálik přistrčil balón Patriku Brandnerovi, jehož prudká rána po zemi se ukázala býti pro Koláře příliš velkým soustem.

A dlouho se pak nečekalo na branku číslo dva, která k obrovskému překvapení všech aktérů rovněž skončila ve slávistické síti. Standardní situaci rozehrál Hora lobem do vápna, kde si míč našel Lukáš Havel. Od jeho hlavy pak doplachtil pod břevno brány statického Koláře. Okamžitě mohl kontrovat Krmenčík, ten ovšem napálil jen boční síť.

Po čtvrtině utkání byl Kolář znovu nejistý, tentokráte si neporadil se Skovajsovým centrem a Brandnerovi nechybělo mnoho od druhého zářezu. A i další centr Skovajsy nechal Kolář nerušeně proskákat malým vápnem, situaci na zadní tyči zachraňoval Oscar. Právě liberijský bek byl spolu s Olayinkou tím, kdo mohli v závěru první půle skórovat, oba ale pálili vedle.

Na začátku druhé půle už byli úspěšnější. Po Vorlově zákroku proti Ševčíkovi a následném faulu Havla na Kuchtu byla nařízena penalta, ke které se postavil právě Peter Olayinka. Ten si šikovně počkal na pohyb brankáře a následně lehce poslal míč po jeho levé straně. Bleskově mohlo být dokonce srovnáno, Vorel se ovšem znovu zaskvěl a reflexivně zastavil Lingrou hlavičku.

Neuspěl ani Kačaraba, jehož tvrdou střelu zablokoval Schranz, nicméně Oscar Dorley už po necelé hodině hry rozvlnil síť. Zprava jej křížným pasem našel Kuchta, Oscar pak jen snadno trknul míč z bezprostřední blízkosti do brány. Slávisté mohli obrat dokonat vzápětí, nebo tedy jim k tomu mohli výrazně pomoci domácí. Havel si totiž Lingrův centr srazil do tyče.

Růžky každopádně vystrkovalo i Dynamo, třeba Mršićův centr se nenápadně snesl na břevno branky červenobílých. Jinak ale byli blíže vítězství červenobílí, vodu na mlýn jim po Kuchtově šanci přidal ještě Skovajsův zákrok. Ten za svůj kop do Lingrovy hlavy musel po zásahu VAR předčasně do sprch.

Jenže očekávaný nápor se nekonal, naopak Plavšić po vlastní zblokované střele musel pelášit dozadu, aby na poslední chvíli uhasil Mršićův únik. Slavia každopádně kvůli této ztrátě klesla až na průběžnou čtvrtou příčku, České Budějovice si polepšily na místo osmé.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, definitivní odtržení Slavie z boje o titul a poslední zápas Trpišovského, v pondělí velkolepý návrat Jarolíma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele