základní část, 11. kolo
17.10.2021 16:00 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Hradec Králové uspěl ve Zlíně a připsal si cenné body

Neuspokojivá série Zlína trvá i nadále, Hradec Králové naopak může být spokojený. Na jihu Moravy vyhrál 3:2, když se prosadili Dvořák a dvakrát Vlkanova. Mezitím srovnával Tkáč a v závěru snižoval Youba Dramé.

Východočeši udeřili hned ve druhé minutě. Po rohovém kopu nastala ve vápně krkolomná situace, v jejímž závěru se k balónu dostal Pavel Dvořák a dokázal skórovat. Po dvaceti minutách se dobré pozice dostalo Janetzkému, ovšem ten neseřídil mířidla a pálil vysoko. Na druhé straně se zase Vašulínovi nepovedlo prostřelit Šišku.

Jelikož domácí gólman pokryl i Vlkanovovu střelu, šlo se do kabin za těsného vedení Hradce. Druhý poločas však nabídl výrazně větší množství akce než ten první. Nejprve Kateřiňák na poslední chvíli hasil Janetzkého únik, poté se ale dostal k balónu v pokutovém území David Tkáč, jehož zdařilá rána rozvlnila síť.

Bleskově se však "Votroci" do vedení vrátili. Adam Vlkanova totiž měl na hranici vápna spoustu času, jeho střela se nakonec odrazila od tyče za brankovou čáru. Domácím hrdinou se čtvrt hodiny před koncem mohl znovu stát Tkáč, jenže tentokráte otálel se zakončením, až míč ztratil.

Namísto toho se podruhé prosadil Adam Vlkanova. Zlín totiž poslal na rohový kop dopředu i brankáře, který se vzápětí nestihl vrátit a hradecký středopolař skóroval do prázdné brány. Žluto-modří se přeci jen dočkali ještě alespoň kontaktní trefy, Hlinkovu pěknou přihrávku do uličky zužitkoval Youba Dramé.

Hradec Králové se tak v tabulce vyhoupl už na sedmou pozici, naopak Zlín je po pěti prohrách v řadě až dvanáctý.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele