základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Boleslav poprvé na jaře venku triumfovala a odsoudila Zlín k boji o záchranu

Mladá Boleslav porazila ve 29. kole Fortuna ligy tým Zlína na jeho hřišti 2:1. Celek ze středu Čech předvedl povedený výkon, který v obou poločasech korunoval jednou brankou. Zatímco domácí Moravané přišli o naději na umístění v prostřední skupině, Boleslavští budou mít před posledním kolem šanci proniknout do skupiny o titul.

V utkání dvou týmů ze středu tabulky měly oba celky o co hrát. Ševci se po dobrých výkonech na domácím hřišti v jarní části mohli odpoutat od skupiny o záchranu a hosté z Mladé Boleslavi sahali na pozice mezi nejlepšími šesti. Středočechy mohl těšit návrat kanonýra Milana Škody, který stejně jako v minulém duelu začínal na lavičce náhradníků.

Lépe začali domácí, kteří si hned zkraje utkání vytvořili dvě slibně vypadající příležitosti. U obou z nich byl francouzský záložník Youba Dramé. Jeho první pokus se sice mezi tři tyče nevešel, ale napodruhé už seřídil mířidla a donutil brankáře Jana Šedu k zákroku. V 16. minutě byl blízko první brance také Jakub Janetzký, jeho hlavička ale skončila těsně nad horní tyčí. Mladá Boleslav přečkala ofenzivní snažení Zlína bez inkasovaného gólu a ve 21. minutě už mohla slavit ona. David Douděra se po přihrávce Marka Matějovského ocitl v samostatném úniku tváří v tvář Matejovi Rakovanovi a chladnokrevně proměnil. Klub z města automobilů už po zbytek první půle dominoval, ale druhou branku nepřidal.

Boleslav povedeně navázala na konec první půle a hned v 51. minutě zvýšila na 2:0. Gólovou akci započal svým centrem vynikající Matějovský a přesnou ranou k levé tyči ji dokončil Tomáš Ladra. Po vyrovnané dvacetiminutovce mohl druhý zásah do sítě Zlína přidat Douděra. Jeho nádherná rána z voleje ale cíl nenašla. Naději na zvrácení nepříjemného vývoje utkání vykřesal Zlínu v 82. minutě Rudolf Reiter. Lamin Jawo se dostal po pravé straně k nepovedenému zakončení, na jehož konci byl právě zlínský záložník. Mladá Boleslav závěr utkání zvládla bez problémů.

Zlín tedy doma s Boleslaví prohrál a skupina o sedmé až 10. místo se jej týkat nebude. Další zápas sehraje ve středu, kdy zavítá na stadion Slavie. Bolku čeká domácí duel s Plzní.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele