základní část, 27. kolo
03.04.2022 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hradec nad Boleslaví dvakrát vedl, nakonec však pouze remizoval

Hradec Králové ukázal, že nedávné vyřazení ze semifinále národního poháru na něm nezanechalo větší šrámy. Východočeši se proti Mladé Boleslavi prezentovali obstojným výkonem, nicméně ani jednou neudrželi vedení a se soupeřem ze středních Čech uhráli remízu.

Poprvé se hradečtí "Votroci" dostali do vedení v sedmé minutě díky kombinaci svých dvou stálic. Mejdr centrem z pravé strany vyhledal Vlkanovu, jenž zcela osamocen hlavičkoval z malého vápna a otevřel střelecký účet duelu. Čisté svědomí neměl při první brance boleslavský Douděra, který Vlkanovu neuhlídal, po dvaceti minutách hry se ale pravý bek Středočechů revanšoval. Po zmatku vyvolaném rohovým kopem pálil právě Douděra z úhlu, načež míč po teči bránícího Novotného přeletěl překvapeného gólmana Hradce Vízka - 1:1.

Východočechy hodlal do jednobrankového náskoku popostrčit ve 23. minutě Rada, avšak jeho dalekonosný pokus přeletěl břevno boleslavské svatyně. Na druhé straně pálil po nápaditě sehrané standardní situaci Ewerton, jenž na rozdíl od Rady mířil mezi tři tyče, ovšem jen do míst, která strážil Vízek.

Třetí gól utkání tak padl až po hodině hry. Kodeš vynikajícím pasem vyslal do úniku Kubalu, který se v tutovce nemýlil. Hradci druhé vedení vydrželo déle než to první, v 81. minutě ale přece jen skončilo. Souhru na levé straně Středočechů mezi Preislerem a Skalákem zužitkoval před bránou zakončující Šimek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele