základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mejdr prokázal schopnosti z videí i v soutěžním zápase, gólem a asistencí srazil Sigmu

Hradec Králové se ve 29. kole Fortuna ligy po téměř měsíci znovu radoval z výhry, když porazil Sigmu Olomouc 3:0. Jednou z hlavních hvězd zápasu se stal pravý křídelní obránce domácích Jan Mejdr, který se kromě fotbalu živí rovněž natáčením videí s fotbalovou tématikou. Ve 38. minutě se totiž postaral o vítěznou trefu a ve zbytku klání si připsal i asistenci. Jeho výkon dvěma góly podpořil Daniel Vašulín, jenž na ligovou trefu čekal od září.

Nedělní podvečer svedl dohromady dva kluby, které přímo bojovaly o postup do finálové skupiny o titul. Hradec se po pěti ligových zápasech bez prohry nacházel na šesté příčce, na druhé straně Olomouc byla na osmém místě ale s pouhou dvoubodovou ztrátou na svého soka. V posledním kole navíc předvedla velmi solidní výkon, který jí zařídil bod s Viktorii Plzeň. Na venkovních stadionech se však Hanákům příliš nedařilo, jelikož v posledních šesti zápasech vyhráli pouze jednou.

Poměrně vyrovnaný úvod utkání měli více příležitostí rozseknout Hanáci, kteří sice neoplývali kombinací jako soupeř, ale jejich šance mnohem více volaly po gólu. V jedné z nich se ocitl Václav Jemelka, jenž dostal ze standardní situace vysoký balon za obranu, nezvládl ho však usměrnit. Na druhé straně se hlavičkou ve 26. minutě ozval Adam Vlkanova, také ale nebyl dostatečně přesný. Nemýlil se však Mejdr, vytažený obránce ve 38. minutě zavíral na zadní tyči, kam mu míč zleva naservíroval Vlkanova. Vyrovnání ve 45. minutě zamezil výborným zákrokem Patrik Vízek.

Votroci vstoupili i do druhé půle lépe než soupeř, tentokrát i se střeleckou převahou. Přelobovat brankáře se pokoušel Vašulín, nepovedlo se mu ale míč trefit ideálně, a tak se pokus pouze snesl vedle brány. V 60. minutě už bylo snažení domácích úspěšné. U zakončení byl opět Vašulín, jenž dostal povedený centr z pravé strany a usměrnil balon proti pohybu Matúše Macíka. Dílo bylo dokonáno v 78. minutě, kdy odvážný Macík přecenil své schopnosti a při zásahu mimo vápno přemístil míč pouze o několik metrů vedle, kde čekal Vašulín následně zakončující do prázdné.

Hradec dokázal dotáhnout utkání do vítězného konce a zůstal tak v tabulce před Sigmou. Oba kluby bude čekat poslední kolo základní části ligy 20. dubna. Votroci se střetnou v Ďolíčku s Bohemians, Sigma pak na svém stadionu přivítá Spartu.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele