základní část, 19. kolo
18.12.2021 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hložkův gól přinesl Spartě těsné vítězství

Nebyl to ani náhodou jednoduchý závěr podzimu, Sparta nicméně do zimní přestávky vstupuje s další výhrou v zádech. Na hřišti Hradci Králové zvítězila 1:0, když ve druhé půli rozhodl Hložek.

V samotném úvodu mohl otevřít skóre Vašulín, ten ale z malého vápna v krkolomné pozici hlavičkoval nad břevno. Rovněž Novotný si nedokázal seřídit mířidla, stejně jako předtím na druhé straně Haraslín. Hra se i nadále přelévala z jednoho konce na druhý. Nepřesně pálil ještě dvakrát Haraslín i Prekop.

Po půlhodině se v dosud největší šanci utkání zjevil Vlkanova, který ovšem Pavelkovy chyby nezužitkoval a poslal balón příliš vysoko. I druhý z gólmanů musel do pozoru, Vízka povedeným volejem protáhnul Pavelka, následná Pulkrabova dorážka rovněž úspěch neslavila. Holce poté prověřil Mejdr po Vlkanovově centru.

Ve druhé půli byla iniciativa na straně Sparty. Pulkrab při dvou příležitostech neskóroval, stejně jako následně Wiesner. Až v pětasedmdesáté minutě Adam Hložek vzal balón, pronikl s ním do pokutového území a po skvělé individuální akci překonal Vízka. Zanedlouho mohl srovnat Vašulín, po Radově prodloužení ovšem napálil jen břevno.

Letenští tak již vedení udrželi a přezimují na třetím místě se šestibodovým náskokem na Slovácko. Hradec Králové je šestý, dvě příčky však může v neděli ztratit.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Filip236

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Fikus19

1x2

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele