základní část, 28. kolo
10.04.2022 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Jablonec si proti Zlínu vypracoval řadu šancí, ale opět jen remizoval

Už zase. Sice se dlouho zdálo, že Jablonec nebude schopen vstřelit Zlínu gól, ve druhé půli se ale přece jen jednoho přesného zásahu dočkal. Ten však znamenal jen tradiční remízu 1:1, po níž Severočeši i hostující "Ševci" setrvávají ve spodní polovině tabulky.

Otevření skóre ze strany Zlína přišlo již v páté minutě hry. Vukadinović se na levé straně uvolnil k centru, který hlavičkou zužitkoval Hloušek. Za Jablonec hodlal odpovědět Kratochvíl, avšak jeho ránu z 20. minuty vyrazil brankář hostů Rakovan. Ten přežil také závar o šest minut později, jenž vyvolal střelecký pokus Surzyna. A neprosadil se ani Zelený, který si ve 30. minutě naskočil na rohový kop Kroba, avšak mířil těsně nad břevno.

Za Moravany po půlhodině hry zahrozil Cedila, jehož ránu z dálky musel řešit gólman domácích Hanuš. Největší šanci na vyrovnání měli Severočeši v první půli po faulu Hlouška na Surzyna, jenž se odehrál v pokutovém území. Jablonec tak dostal k dispozici penaltu, tu ovšem neproměnil Pilař, jehož střelu vytěsnil Rakovan.

Strážce zlínské svatyně si poradil i deset minut po změně stran, kdy zneškodnil hlavičku Malínského i následnou dorážku Silného. Ojedinělou příležitost na navýšení náskoku hostů měl po hodině hry Vukadinović, jehož uvolnil Hrubý, jenže srbský rychlík vůbec netrefil bránu.

Jablonec nakonec spasili dva střídající hráči. Kubista si v 72. minutě naskočil na rohový kop, který na zadní tyči úspěšně zavřel Ikaunieks. Lotyšský útočník se dvojnásobným hrdinou mohl stát za dalších deset minut, tentokrát však v obrovské šanci netrefil prostor mezi třemi tyčemi. A když v závěru nemířil do brány ani Malínský, museli se Severočeši spokojit s dalším bodem.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele