základní část, 28. kolo
10.04.2022 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jako nůž máslem. Ewerton parádním sólem přiblížil Boleslav skupině o titul

Mladá Boleslav přehrála ve 28. kole Fortuna ligy v domácím prostředí České Budějovice 2:0 a vyhoupla se na sedmou příčku. O rozdílovou branku, které předcházelo individuální proniknutí skrze obranu, se postaral ve 31. minutě svým 10. zásahem v ročníku Brazilec Ewerton.

Přestože se oba celky na jaře radovaly z jediné výhry, stále zaujímaly pozice v prostřední skupině, v níž se během nadstavby bude hrát o peněžitou odměnu. Vzájemné střetnutí v posledních letech lépe zvládala Mladá Boleslav, ovšem ten letošní i díky gólu Mateje Mršiče ovládli Jihočeši. Chorvat však pro utkání nebyl k dispozici a zranění zhatilo i jeden z dalších zajímavých příběhů tohoto duelu. K souboji bratří Škodových došlo až v posledních minutách v důsledku předešlého zranění staršího Milana, hostující Michal nechyběl v základní sestavě.

První pozdvižení přišlo již v 10. minutě, kdy se ve vápně k zemi svalil Tomáš Ladra a do akce bylo povoláno video. To však o pokutovém kopu nerozhodlo, a tak si na velkou šanci museli diváci v Lokotrans areně chvíli počkat. Ewerton, který se postaral o první střelu na bránu ve 31. minutě, zařídil také druhou, a tentokrát i gólovou. Brazilec si udělal z obrany Dynama tréninkové kužely a protancoval až před brankáře Dávida Šípoše, pod nímž pouze podstrčil míč a mohl jít slavit. Domácí byli i nadále aktivnějším týmem, stav už ale v první půli nezměnili.

Po faulu a malé slovní výměně chtěl nebezpečnou střelou ohrozit Šípošovu bránu ze standardní situace Marek Matějovský, síť ovšem rozvlnil pouze z vnější strany. Ohrožení na opačné straně hřiště bylo o něco vzácnější a Jan Šeda si výrazného zapojení do hry příliš neužil. Zákrok si domácí brankář nemusel připisovat ani při šanci Benjamina Čoliče, kterého v nadějné pozici zradilo zpracování a k zakončení se nedostal. Nepřesnosti zejména v útoku Jihočechy provázely i nadále a i přes zvýšenou snahu byli potrestáni podruhé. Dlouhý míč Matějovského si našel David Douděra a krásným obloučkem překonal vybíhajícího Šípoše.

Druhou jarní výhru si tak v souboji celků ze středu tabulky připsala Mladá Boleslav. Ta se v příštím kole, které se odehraje v jednotném čase 17. dubna, představí ve Zlíně. České Budějovice přivítají Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele