o 7. místo - finále - odveta
13.05.2022 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Milionová prémie putuje do Boleslavi. Sigmu na kolena srazil fantastický Ewerton

Odveta finálového souboje ve skupině o umístění Fortuna ligy mezi Mladou Boleslaví a Sigmou Olomouc skončila remízou 2:2. Ústřední postavou klání byl Brazilec Ewerton, jenž nejprve neproměnil penaltu, přesto si však připsal oba góly domácích. Středočeši se díky výhře z prvního duelu mohou kromě konečného sedmého místa těšit i z bonusu milion korun. V příští sezoně navíc budou v domácím poháru nasazeni rovnou do třetího kola.

Sigmu v úvodním duelu potkala málo vídaná smůla. Kromě zranění kapitána Romana Hubníka si ze zápasu odnesla porážku 1:2, když druhý gól inkasovala po nešťastné teči a v závěru sama neproměnila penaltu. Středočeši se však rozhodně nemohli na štěstí spoléhat znovu. V paměti navíc stále měli poslední vzájemné střetnutí v Lokotrans Areně, v němž zachraňovali remízu 3:3 až pět minut před koncem.

První obrovskou šanci utkání měl už ve čtvrté minutě Vojtěch Stránský. Mladoboleslavský záložník se dlouho nerozmýšlel a odhodlal se k tvrdé střele zpoza vápna, kterou zastavila až horní tyč. V 16. minutě se břevno rozezvonilo znovu, tentokrát na druhé straně. Ondřej Zmrzlý si našel povedený centr od Juraje Chvátala a svým zakončením hlavou pořádně vylekal domácí diváky. Třiadvacetiletý olomoucký odchovanec se nakonec prosadil o tři minuty později, kdy si naběhl do pokutového území a po přihrávce od Mojmíra Chytila rozvlnil síť branky Jana Šedy.

Zhruba po půlhodině hry poté zahrával Marek Matějovský přímý kop ze slibné pozice. S pomocí ruky jeho pokus v pokutovém území zablokoval Radim Breite, jenž tak zavinil penaltu. K její rozehrávce se postavil Ewerton, neunesl však tíhu okamžiku a napálil balon vysoko nad. Své zaváhání ale stihl do konce první půle napravit, když si po jeho zakončení srazil míč do vlastní branky Václav Jemelka.

Po změně stran se olomoucký stoper mohl v 65. minutě trefit i do té správné sítě, jenže jeho hlavička z bezprostřední blízkosti se do prostoru mezi tři tyče nevešla. Svěřenci Pavla Hoftycha se v druhém dějství prezentovali pasivní hrou, což dokázal v 72. minutě potrestat Chytil, jehož pohotová rána z otočky zapadla přesně k pravé tyčce. Poslední slovo měl ale opět Ewerton, který již několikátou výstavní trefou v této sezoně upravil skóre na konečných 2:2.

Mladá Boleslav tak zakončila sezonu remízou a celkovým sedmým místem. Olomoučtí ukončili ročník na osmé příčce. Hřát je mohl alespoň fakt, že v porovnání s minulým rokem si o jednu pozici polepšili.

Autor: Livesport.cz / Adam Weikert

Komentáře (1)

Přidat komentář
FOKER

Bolka vyhrá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele