základní část, 30. kolo
20.04.2022 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Plzeň odpověděla na výhru Slavie třemi body z Boleslavi, hlavičkou rozhodl Havel

Viktoria Plzeň zvládla utkání závěrečného kola základní části Fortuna ligy a v Mladé Boleslavi vyhrála 2:0. Duel na těžkém terénu přitom rozhodla už v samotném úvodu, kdy se ve třetí minutě prosadil hlavou Milan Havel. Do nadstavby tak půjdou Západočeši z druhého místa, Boleslav pak bude hrát ve skupině o umístění.

Fotbalisté Mladé Boleslavi byli stále ve hře o nejlepší šestku, otázkou však bylo, jestli by raději nedali přednost hře o finanční odměnu, která se strhne v prostřední nadstavbové skupině. Motivace hostů byla zřejmá, výhrou by se ještě přihlásili do boje o první příčku po základní části. Překvapivým trumfem domácích se v posledních týdnech stal David Douděra. Krajní obránce či záložník se prosadil ve všech svých pěti posledních utkáních a vyrovnal nejlepší počiny takových ofenzivních hvězd, jako Milan Škoda či Nikolaj Komličenko. Premiéru za A-tým Mladé Boleslavi si připsal talentovaný 20letý Hasan Jahič.

Na nepříliš kvalitním terénu do toho Plzeň šlápla a po třech minutách už šla do vedení. Vyboxovaný míč od Jana Šedy našel Lukáš Kalvach, na zadní tyči našel centrem Havla, jehož hlavička skončila za zády domácího brankáře. Viktoria tak mohla další minuty hrát s větším klidem, ba co více, mohla vést i o dva góly, leč bombu Jana Kopice z hranice vápna Šeda vyboxoval. Západočeši měli první poločas pod kontrolou a byli i nadále při chuti, Jhon Mosquera z první v 38. minutě znovu prověřil připravenost Šedy, který musel vyrazit na rohový kop. První dějství tedy diváky poměrně bavilo.

Druhý poločas dlouho nemohl nabídnout zásadnější moment. Plzeň držela nejtěsnější náskok relativně s přehledem a Boleslav se nemohla dostat do souvislejšího náporu. Znovu o něco více klidu mohl přidat po hodině hry velmi aktivní Kopic, který po sklepnutí od Tomáše Chorého znovu střílel ze střední vzdálenosti, avšak bližší roh těsně minul. Naděje Středočechů navíc držel i Šeda, 20 minut před koncem se blýskl proti tvrdé Kalvachově střele z levého křídla. Pak ale přišla krizová chvíle druhého týmu tabulky. Jindřichu Staňkovi vypadl po srážce s obráncem centrovaný míč z rukou a Lukáš Mašek jej dopravil do sítě, po konzultaci s videem byl však gól po útočném faulu odvolán. A tak přišlo definitivní rozhodnutí v 85. minutě, kdy se prosadil Kopic, čímž tak Plzni zajistil tři body.

Plzeň tedy sice vyhrála, překvapivé zaváhání Slavie ovšem nepřišlo, a tak do nadstavbové fáze vstoupí z druhé příčky. V neděli tím pádem přivítá Slovácko. Mladá Boleslav ve stejný den rozehraje prostřední skupinu o umístění.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kalas

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
Alan

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele