základní část, 16. kolo
27.11.2021 15:00 CET
1 : 5
(1:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Olomouc pěti góly ztrestala chybující Pardubice

Žádné akce do prázdné brány, na to se však historie neptá. Olomouc potrestala snad každé zaváhání Pardubic a díky skvělé efektivitě zvítězila v nejvyšší soutěži po pětizápasové pauze. Východočechům se naopak nepodařilo navázat na výhru v Teplicích z minulého kola a dál tápou ve spodní polovině tabulky.

Jako první zahrozily Pardubice hrající jako již tradičně ve svém pražském azylu. V šesté minutě si na rohový kop Čelůstky naskočil Černý, jehož hlavičku výborně vytěsnil gólman Sigmy Macík. Hanáci naopak zužitkovali hned první velkou příležitost. González ve 13. minutě vystihl rozehrávku soupeře a rychle přihrál Růskovi. Útočník hostů si pak poradil s bránícím Čihákem i brankářem Boháčem a poslal svůj celek do vedení.

Na první branku ještě našli domácí odpověď. Tři minuty po Růskově zásahu přihrál Cadu přes Poulola před bránu Olomouce, odkud Macíka překonal Tischler. Stejný hráč se mohl podruhé prosadit jen o další tři minuty později, kdy svou blonďatou hlavou zakončoval po dalším rohu Čelůstky. Macík však prožil déjà vu a podobně jako proti Černému v samotném úvodu si přispal další pohledný zákrok.

Místo obratu tak šla do vedení opět Sigma. Daněk ve 23. minutě poněkud šťastně píchl míč špičkou kopačky do strany Zmrzlému, jenž z úhlu propálil Boháče, který u bližší tyče nechal mezeru. Po půlhodině hry pak hráčům na hřišti zatrnulo po nezaviněném střetu Čiháka s Greššákem. Oba hráči zůstali po bolestivém střetu několik minut v péči lékařů, až kolbiště utkání preventivně opustili úplně.

Čtyři minuty po změně stran se Hanákům opět povedlo potrestat nedůslednost ve hře Pardubic. Jmenovitě to byl Poulolo, kdo získal míč a střelou z dálky využil špatného postavení Boháče. Ten se k tyči vracel pozdě, proti povedenému pokusu stopera hostů již nestihl zasáhnout. Až čtvrtý gól Olomouce padl po relativně normální akci. Daněk v 68. minutě nacentroval před bránu, kde Východočeši nechali trestuhodně neobsazeného Gonzáleze. Španělský záložník tak měl dostatek času ke zpracování a rozvlnění sítě.

Poslední branku do sítě Východočechů zajistili střídající hráči hostů. Důrazný Spáčil v 78. minutě vybojoval míč po špatné malé domů od hráče domácích a následně předložil merunu Látalovi, jenž vyslyšel volání odkryté poloviny brány.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz, sigmafotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele