základní část, 28. kolo
09.04.2022 19:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Čvančara zazářil Na Stínadlech. Sparta se přiblížila boji o titul

Letenští v zápase 28. kola Fortuna ligy porazili Teplice 3:0. Po špatném výkonu v prvním poločase dokázali ve druhém dějství nastartovat rudý gólostroj a svého soupeře přestříleli. Dvěma góly se blýskl útočník Tomáš Čvančara, který si tak připsal čtvrtý a pátý ligový zásah ve sparťanském dresu.

Teplice na jaře dokázaly vyhrát již čtyřikrát, před zápasem se Spartou se však vyskytly hned dva výrazné zádrhely. Tím prvním byla absence Jana Fortelného a Václava Sejka, kteří na severu Čech hostovali z Letné. Právě oni vstřelili tři ze čtyř vítězných gólů při zmíněných výhrách. Druhým pak byla vzájemná bilance se svým soupeřem, s nímž prohrály čtyřikrát v řadě. Doma Skláři porazili sparťany naposledy v roce 2014.

Ke změně této negativní statistiky mohl přispět Dejan Boljevič, jenž mířil v 10. minutě těsně vedle tyče. Ve 23. minutě se po rohu mohl hlavou prosadit Tomáš Vondrášek, síť sparťanské branky ale nerozvlnil. Pražané nepředváděli dobrý výkon a měli problém dostat se do tempa. Nebezpečnější byli Skláři, kteří zahrávali několik rohů a pronikali do rudé obrany. Ve 44. minutě vyslal první střelu na branku na straně Sparty Adam Hložek, jeho pumelici ale vyrazil zkušený Tomáš Grigar.

Hložek byl také u důležitého momentu ve 47. minutě, kdy po dobrém průniku po levé straně nachystal míč Čvančarovi, jenž propasíroval míč do brány. Inkasovaný gól dostal domácí do kolen, čehož sparťani využili v 58. minutě, kdy Bořek Dočkal našel centrem naskakujícího Martina Vitíka, který zvýšil na 2:0. Další gól přidal o sedm minut později Čvančara, který doklepl do brány přihrávku Lukáše Haraslína. Svěřenci trenéra Pavla Vrby si následující minuty hlídali a nechtěli dopustit žádné komplikace v cestě za třemi body. Nic na tom nezměnila ani dělovka Daniela Trubače ze 77. minuty, se kterou si poradil připravený Dominik Holec.

Sparťané tak porazili svého soupeře popáté za sebou a radovali se ze čtvrté ligové výhry v řadě. Tím se dostali do kontaktu se druhou Slavií, na niž nově ztrácí pouhý bod. V příštím kole 17. dubna přivítají Slovácko, Teplice se tentýž den utkají s Pardubicemi.

Autor: Livesport.cz / Jan Podmol

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

0:3

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Alan

1:2

Reagovat
kecipep

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele