o 7. místo - semifinále - 1. zápasy
24.04.2022 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olomouc i přes nepřízeň počasí zahájila dvojzápas s Libercem lépe

Navzdory nevítanému zpestření v podobě krupobití si olomoucká Sigma poradila na Andrově stadionu s libereckým Slovanem. Díky přesné trefě Mojmíra Chytila mají Hanáci lepší výchozí pozici před odvetou, která se o týden později odehraje na severu Čech.

Olomoučtí především v první půli herně dominovali a odměny se dočkali v 17. minutě. Po chybě hostujícího Gebre Selassieho přihrál Slaměna Chytilovi, který se trefil přesně tyči. Následně byla brána malá Růskovi a po půlhodině hry také Chytilovi. Ve 40. minutě chyboval liberecký brankář Vliegen, avšak Slaměna místo prázdné brány trefil poslední překážku v osobě Tupty.

Ani po změně stran se zprvu moc nezměnilo. V 55. minutě přenesl hru zleva Zmrzlý, načež na Vliegena pádil Zifčák, s gólmanem Slovanu si ovšem neporadil. Po půlhodině hry zastavil Vliegen také střelu Zmrzlého. Vzápětí konečně zahrozili také Severočeši, jenže Rabušic v dobré pozici netrefil přihrávku Havelky.

Po kroupové nadílce se v tutovce jako první ocitl Zmrzlý, samostatný únik však gólem nezakončil, neboť proti stál opět Vliegen. Na druhé straně hosté dopravili míč do sítě, kvůli ofsajdu Tupty ale byla jejich radost předčasná. Dlouhé nastavení patřilo Liberci, avšak střelu Stocha zastavil domácí brankář Macík a v samotném závěru si stejný muž poradil také s nebezpečným zakončením Tupty.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele