základní část, 30. kolo
20.04.2022 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparťanský výbuch na Hané, studená sprcha z úvodu znovu zchladila titulové ambice

Sigma Olomouc v posledním kole základní části Fortuna ligy porazila na svém hřišti Spartu 2:0. Nezvykle produktivní byl v zápase Radim Breite, který se již v úvodních 11 minutách prezentoval gólem a asistencí. Letenští si v posledních týdnech sice začali dělat zálusk na zisk mistrovského titulu, před začátkem nadstavbové fáze však ztrátu na čelo tabulky navýšili.

Svěřenci Pavla Vrby nebyli vzhledem ke svým výkonům z úvodu března považováni za adepty na titul, v posledních pěti kolech však předvedli překvapivý comeback, když v uplynulém měsíci neztratili jediný bod. Na stadionu Sigmy je ovšem nečekalo nic snadného, pro 10. celek tabulky totiž zápas s Pražany představoval poslední opravdové lákadlo ročníku. Sparťané navíc v Olomouci prohráli tři z předchozích čtyř střetnutí.

Do tohoto podvečerního duelu Sparta taktéž nevstoupila vůbec dobře, od úvodních minut jí nefungovala osobní obrana a neměla cit pro odražené míče. V sedmé minutě se po kombinaci obou faktorů prosadil zpoza vápna olomoucký Breite. Propadlý centr z pravého křídla a dobrý odhad bojovného středopolaře znamenaly volej k levé tyči a první gól zápasu. S druhou trefou Hanáci nečekali dlouho, po rohovém kopu a nedůsledném bránění ji Vít Beneš hlavičkou přidal v 11. minutě. Velké problémy se zachytáváním náběhů měl na sparťanské straně hlavně Ladislav Krejčí starší, který se jen velmi těžko sžíval s nasazením na levém beku.

Sparťanský lodivod s první půlí rozhodně nebyl spokojen, a proto do druhé části vyslal nové tváře. Jednou z nich byl Patrik Vydra, 18letý obránce, pro kterého se jednalo o premiéru v rudém dresu. V 50. minutě se mohl stát svědkem dalšího obdrženého gólu, a to když se na hranici pokutového území ke střele dostal Juraj Chvátal, mířil však vedle pravé tyče. Sparta v dalším průběhu disponovala několika zblokovanými střelami, avšak žádnou takovou, která by ohrozila gólmana. Sigma byla schopná navzdory nízkému držení míče držet těžiště hry mimo své pokutové území. Sympatickými pokusy Sparty byla dělovka střídajícího Adama Karabce z 81. minuty, či hlavička Tomáše Wiesnera v závěru, prvně jmenovaný ale mířil těsně vedle a šanci pravého obránce Macík vychytal.

Sigma tak šokovala pražskou Spartu a zisku titulu ji pořádně vzdálila. Pražany čeká úvodní duel skupiny o titul hned v sobotu, kdy po třech týdnech znovu přivítají Baník. Olomouc v neděli sehraje úvodní duel skupiny o umístění.

Autor: Livesport.cz / Marek Januška

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
tlaci

jako Olomoučák budem rádi, když nedostanem rukavicu. Tip 0:2

Reagovat
Alan

1:3

Reagovat
Taarabt_QPR

1:2 a budeme rádi...ta sestava mě trošku děsí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele