základní část, 28. kolo
09.04.2022 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Viktoriáni na půdě Olomouce ztratili v boji o ligový piedestal a nabídli Slavii první místo

Duel 28. kola Fortuna ligy mezi Olomoucí a Plzní skončil smírně 1:1. Po bezgólové první půli skóroval nejprve hostující Jean-David Beaugel, Sigma však dokázala rychle odpovědět zásluhou Antonína Růska. Viktoria si tak připsala již třetí ligovou remízu v řadě a ztratila cenné body v boji o titul. Speciální klání odehrál domácí obránce Michal Vepřek, který naskočil do jubilejního 250. ligového zápasu.

Hanáky sužovala v duelech s plzeňskou Viktorkou tragická bilance. Nevyhráli už 17 vzájemných klání v řadě a naposledy uspěli před více než 10 lety. V předchozích kolech navíc předváděli nevýrazné výkony, které jim často vynášely body jen s pořádnou dávkou štěstí. Ve vyrovnané tabulce byli přesto na dostřel nejlepší šestce, zároveň však stále mohli spadnout do skupiny o záchranu. Vedoucí celek soutěže minulý týden remizoval v klíčovém duelu se Slavií, přičemž se pod trefu Viktorie podepsali dva bývalí fotbalisté Sigmy - Lukáš Kalvach a Tomáš Chorý.

Přestože v úvodních okamžicích začala modrá lavina aktivní kombinací směrem dopředu, následující minuty přinesly pravý opak. Západočeši obléhali hranici velkého vápna a vyslali hned několik nebezpečných centrů, žádný z nich se však neujal. Slibnou příležitost si Viktoriáni nakonec vypracovali krátce před odehranou půlhodinou. Přesné kombinace zkraje hřiště využil Milan Havel, který poslal slibný pas na zadní tyč, kde číhal Chorý. Nicméně plzeňský forvard nedokázal usměrnit míč do odkryté sítě. Na druhé straně měl jednu z mála šancí Růsek, 23letý brněnský odchovanec mířil vysoko nad, a v první půli se tak fanoušci gólu nedočkali.

Po poločasové pauze přišla v 57. minutě první změna skóre, o kterou se zasloužili favorizovaní fotbalisté v bílých dresech. Nejprve našel Jhon Mosquera přihrávkou z prvního doteku Beaugela, Francouz následně střelou na bližší tyč propálil gólmana Matúše Macíka. Opařená Olomouc se však rychle oklepala a po devíti minutách srovnala střelecký účet. Míč od rohového praporku nalezl nikým nehlídaného Růska, jenž přízemní ranou zblízka trefil přesně prostor mezi třemi tyčemi. Závěrečné dění nabídlo atraktivní podívanou, kdy obě jedenáctky neváhaly riskovat, obranné šiky byly ovšem úspěšnější, a zápas tak skončil nerozhodně.

Sigma tak znovu nedokázala porazit Plzeň, byť zisk bodu rozhodně nemusí být zklamáním. V příštím kole se 17. dubna představí v Mladé Boleslavi při duelu s Hradcem Králové. Viktoria tentýž den přivítá Baník Ostrava.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele