základní část, 28. kolo
10.04.2022 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Provodovo střelecké obrození poslalo Slavii do čela ligy

Slavia ovládla zápas 28. kola Fortuna ligy a proti Pardubicím si připsala snadné vítězství 4:0. Hned dvě branky si připsal na konto Lukáš Provod, který v lize skóroval poprvé od prosince 2020. Ivan Schranz navíc vsítil jubilejní 100. gól pražského celku napříč všemi soutěžemi v letošní sezoně. Sešívaní se tak vrátili do čela tabulky, druhá Plzeň za nimi zaostává o jeden bod.

Po mimořádně vyčerpávajícím duelu Evropské konferenční ligy v Rotterdamu se museli sešívaní rychle přeorientovat na obraz všedního dne v podobě prvoligového duelu. Navzdory tomu, že sázkové kanceláře zcela jednoznačně favorizovaly domácí celek, Pardubičtí nebyli bez šancí na body. Slavii totiž sužovala rozsáhlá marodka i špatné výkony brankářů. Po nepovedeném zápase Ondřeje Koláře proti Feyenoordu tak dostal šanci Aleš Mandous.

Slavia však od úplného začátku kontrolovala tempo zápasu. Do první velké šance se překvapivě probojoval pardubický Kamil Vacek, který se dostal do samostatného úniku, proti jeho ráně zleva však Mandous předvedl výborný zákrok. Pardubická snaha vzala za své ve 41. minutě, kdy byl Aiham Ousou faulován v šestnáctce. K penaltě se postavil Provod, který s přehledem poslal Slavii do vedení.

Také ve druhé půli byli fanoušci svědky šancí na obou stranách. Ve výborné pozici se ocitl Dominik Kostka, jeho hlavičku z penaltového prostoru opět hbitě vychytal Mandous. Následně opět udeřila po krásné akci Slavia. David Jurásek poslal centr do šestnáctky, kde našel Daniela Filu. Ten sice nebyl v ideální pozici na zakončení, ukázal ale přehled o hře, když patičkou poslal balon na volného Provoda, proti jehož střele neměl Jiří Letáček nejmenší šanci. Pražané začali být hladoví a po pár minutách přišla další branka. Srdjan Plavšič z levé strany hřiště namířil centr až před bránu, tam jej našel Schranz, který z těžké pozice nezaváhal. Ani Mandous nebyl bez práce, z ostrého úhlu střílel Lukáš Matějka, domácí gólman si poradil také s dalekonosným pokusem Kostky. V úplném závěru se dostal do úniku Stanislav Tecl, kterého sice pardubický gólman zbrzdil, nezabránil však přihrávce na Ibrahima Traorého, který zakončil do naprosto prázdné brány.

Slavia dobře hrajícího outsidera nepodcenila a připsala si povinné tři body v boji o titul. Cesta za obhajobou pro ni bude pokračovat příští neděli, kdy zavítá do Jablonce. Pardubice se poperou o záchranářské body ve stejný den v Ďolíčku s Teplicemi.

Autor: Livesport.cz / Dominik Bludský

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Alan

4:0

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele